IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малка обява за употребяван автомобил втрещи Америка

6-годишна кола със 189 км пробег се предлага за 4.5 млн. долара. Но не можете да я карате по улиците

Малка обява за употребяван автомобил втрещи Америка

Eдин от най-редките и ценни автомобили в света неочаквано се появи в най-популярния американски сайт за безплатни малки обяви. В автомобилната секция на Craigslist, между неща като 19-годишна Honda Civic за 2800 долара и 17-годишен тунингован Jeep за 10 800, се предлага и употребявано Lamborghini Sesto Elemento. Цената: 4.5 милиона щатски долара.

Малка обява за употребяван автомобил втрещи Америка

Sesto Elemento, наречено така в чест на въглерода, от който в по-голямата си част е изработено, се появи през 2010 година и бе произведено в едва 20 бройки. Това бе опитът на Lambo да създаде свръхлека спортна кола - и действително, с 999 кг тегло без шофьора Sesto Elemento е наполовина под повечето си конкуренти. Като добавим към лекотата и чудовищния V10 мотор с 570 коня, става ясно защо тази машина ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 2.5 секунди.

Отначало американската преса реагира скептично на обявата, публикувана в толкова плебейски сайт, но няколко репортери успяха да се свържат с търговеца и той им обясни, че избрал Craigslist просто защото било "най-лесно".

Малка обява за употребяван автомобил втрещи Америка

Предлаганият автомобил е с производствен номер 3 и е изминал едва 118 мили (189 км). Това обяснява и доста по-високата му цена в сравнение с последния продаден в САЩ екземпляр, който бе спазарен за 2.8 милиона долара. Той обаче бе обявен за продажба в сайта за свръхлуксозни стоки JamesEdition. Впрочем ниският пробег не е чак такава изненада, защото автомобилът не е лицензиран за движение по нормални пътища и може да се кара само на писта.

За разлика от повечето други автомобили с части от въглероден композит, при Sesto Elemento той не е изтъкан от въглеродни нишки и формован, а е получен чрез пресоване при високи температури. Това го прави несравнимо по-здрав при приблизително същото тегло.

 

Тагове: sesto elemento craiglslist
0 от 500