IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maybach отлага пускането на SUV

Свръхлуксозният модел ще ползва основата на следващия Mercedes GLS

Maybach отлага пускането на SUV

Решението на концерна Daimler да върне на пазара бранда Maybach през 2015 г. се оказа успешно. Бяха продадени над 15 000 седана Mercedes-Maybach S-Class, което е огромен ръст на фона на резултатите на моделите Maybach 57 и 62, които на свой ред за 11 години на пазара едва достигнаха 3000 бройки. Това е и основната причина да се очаква, че след луксозната S-Class ще се появи и всъдеходен модел.

Maybach отлага пускането на всъдеход

Изданието Autocar обаче съобщава, че този автомобил ще излезе най-рано през 2019 или 2020 г. Той ще бъде изграден на базата на следващото поколение на Mercedes-Benz GLS, като ще използва неговото шаси, трансмисии и силови агрегати.

В Mercedes първоначално имаха намерение да използват сегашната генерация на GLS, но в крайна сметка се отказаха заради нейната възраст. Всъдеходът е един от ветераните в гамата на германския производител, тъй като представлява модификация на модела GL от 2006 г. А за автомобил от премиум-сегмента тази възраст вече е критична.

Очаква се моделът на Maybach да се отличава от стандартния GLS по решетката на радиатора, колелата, обилното използване на хромирани елементи и по суперлуксозния салон. Новият Mercedes-Benz GLS ще се предлага със 7 места, докато Mercedes-Maybach GLS ще бъде само с 4 и 5. За луксозния всъдеход се предвижда и специално пригоден битуро V12 мотор.

Основните конкуренти на всъдеходния Maybach ще бъдат Bentley Bentayga, топ-версията на Range Rover - SV Autobiography, както и бъдещият Rolls-Royce Cullinan. Цената на автомобила ще бъде в рамките на 180 000 евро, докато най-мощнният Mercedes-AMG GLS 63 в момента се предлага за 135 000.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    Колега:"Решението на концерна Daimler да върне на пазара бранда Maybach през 2015 г. се оказа успешно. Бяха продадени над 15 000 седана Mercedes-Maybach S-Class, което е огромен ръст..."Когато фактите говорят и т.н.И я кажи кой днешен Ролс приличал на днешно Бентли, че нещо не се сещам?Не говоря за едновремешните, които практически са се правели в един и същи завод ...
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ANGELS ( преди 7 години )
    До Анонимен Колега ,Класика е прав .Незнам кога си роден и чел ли си и виждал ли си историята на Ролс,Бентли и Маубач ?Те винаги са се надпреварвали и винаги нарочноса си приличали като са гледали да не се отклоняват много от този дизайн,защото това е най-оригиналния и оптималния за престижни лимузини.И сега лимузината на Бентли и на Ролс си приличат.Докато Мерцедес купуват всички акции на Маубач и се правейки се на умни да го замаскират на Мерцедес ,губят клиентелата ,защото кой ще кара Мерцедес-Маубач.Явно не са се поучили и сега Маубач не върви!Трябва дизайнера да си тръгне като дизайнера на БМВ !А Класика добре го е скицирал =не прилича на никой модел и в същото време се доближава до тях,защото това е формата!
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до klasika ( преди 7 години )
    щом Мерцедес ти се вижда като хундай I40 трябва спешно да смениш дилъра!а онова бентли-подобното на драскулките го пробутвай на "народната" марка VW
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Ми те не могат Мерцедес да направят,тръгнали да правят Maybach ,че и на това отгоре и джип.....леле бре ?!?!?!?...Признавам отстрани Мерцедеса е с много хубава линия,отдзад е доста добре,Но!....Но..-но отпред все едно гледаш Хюндай I40 ???..и ако не е емблемата да се вторачиш???,и тази зачеркнатасветлина която свети отпред???-няма що,много оригинално?!?! БМВ как направиха истински Ролс,а?..А те постоянно удебеляват,уголемяват,раздължават разни Мерцедеси и пишат по тях с тебешир,че е Maybach?!?Бързо мерки https://imageshack.com/i/poHvZrDAj Ето единдостопочтен Maybach който да те кара да се гордееш ,че си жив и че го имаш,който е върху техниката на S класа ,но с друга визия която отговаря и говори сама за себи и за името си и престижа който носи!!!...А те дори ги мързи или пък нямат идеи какво ли ще да е това Maybach ???Ми да пратят дизайнерите в Музея на Мерцедес- Maybach и да ги държат заключени 3 месеца ,може и да ги осени нещо...,знам ли??? А може би шефовете не ги е еня.....