IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа и европейския Stinger

На Стария континент спортното купе ще получи два бензинови и един дизелов мотор

Kia показа и европейския Stinger

Корейският производител Kia разкри двигатели, с които ще предлага най-бързия и най-мощен мощен модел в историята си - фастбека Stinger на пазара в Европа. Дебютът на автомобила се състоя по време на автосалона в Детройт през януари, а версията за Стария континент ще бъде показана на изложението в Женева през март.

Kia разкри двигателите на Stinger за Европа

В Европа автомобилът ще получи 2,2-литров турбодизел, развиващ точно 200 к.с. С него Kia Stinger ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,5 секунди и ще може да достигне скорост от 225 км/ч. Бензиновите модификации са две - с 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра и мощност 255 к.с., както и с 3,3-литров V6 със 370 к.с. Вторият вариант ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди. Бензитовите мотори са същите като за пазара в Щатите.

Kia разкри двигателите на Stinger за Европа

Всички двигатели ще могат да се комбинират с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а клиентът ще избира между задвижване на задните колела или със система 4х4.

Kia разкри двигателите на Stinger за Европа

В оборудването на Kia Stinger са включени светодиодни предни и задни светлини, проекционен дисплей, система за стабилизация и предупреждение за опасност от челен удар с функция за разпознаване на пешеходци, адаптивен круиз-контрол, система за оставане в лентата на движение, кръгово видеонаблюдение, както и асистенти при при излизане от паркинг на заден ход.

Снимки: Kia

Тагове: kia stinger
0 от 500
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Това бижу ше млати моят клозет S8-ца като маче у дувар!Нищо че е на 10г, за нищо не става. Убедих се, че аудитата и без тва са изостанали поне с половин век от прогреса!
  • #14
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Шеф ( преди 7 години )
    Жабата, вол не може да стане!
  • #13
    3 rate up comment 14 rate down comment
    е46 ( преди 7 години )
    Аз тоя синигер ше го млатя с моята S8-ца като маче у дувар!Нищо че е на 10г. Тия с ориза и без тва са изостанали поне с половин век от прогреса!
  • #12
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    Ти си земи чиКИА за над 100бона,дето доскоро сглобяваха заедно с хуйдай митсубишита отпреди 3 поколения, а пък аз ще се доверя на доказани производители като Опел и Форд!И то на по-ниски цени!
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До wannabe ( преди 7 години )
    Много точно описание - красива странична линия, красива задница и твърде много хромирани елементчета тук и там. Например хрилете върху предния капак са допустими за хардкор бегачка - дори М5 не е оцвъкано така а там говорим за двойно повече коне!
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Да бе да! ( преди 7 години )
    За 105 хиляди се взема Ауди А6, БМВ 5-та серия с quattro/xdrive, автоматик и трилитров шестцилидров дизел с 200+ кончета. Знаеш ли кога КИЯ Стингър ще се класира при подобна цена - НИКОГА.Виж с 2,2 дизела за под 75 хиляди ще има клиенти.
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До Последния ( преди 7 години )
    АБ сравняват Хюндай със Фолксваген.А Кия засега ги сравняват с Сеат/Шкода.Кия отстъпва и на двата по пътно поведение. А да сравниш Сийд с Голф като интериор, шумоизолация, пътно поведение, двигатели е несериозно.
  • #8
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много нелепо сравнение с Insignia и Mondeo. Hyindai/KIA от десетина години са поне една класа над Форд и Опел. Не случайно се мерят директно с Фолксваген. Четете АБ.
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ники ( преди 7 години )
    Колата и много готина и стилна, изглежда спортно агресивна.Много ме прилича обаче на новата Алфа Джулия.
  • #6
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Фактически ( преди 7 години )
    Ще е интересна с големия турбо-бензин, автомат и 4Х4, но на цена като за КИА - около 70-85к лв.Иначе идва новата Инсигния ОРС , също с автомат, 4Х4 и мотор над 350к.с., новото Мондео GT и т.н. - всички за около 70к лв.и киата няма никакъв шанс.