IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три нови коли от Honda, коя от коя по-шантави

Поделението Access представи любопитните прототипи на специално изложение в Токио

Три нови коли от Honda, коя от коя по-шантави

Honda представи три концепта на изложението в Токио, посветено на индивидуализацията на автомобилите, като те са създадени специално за изложението и са дело на Honda Access – подразделението на японската компания, занимаващо се с такива проекти.

Вълнуваща индивидуализация от Honda Access

В случая става въпрос за вече присъстващи на пазара модели на Honda, които обаче добиват доста по-различен вид, след като са били доработени от специалистите на Honda Access.

Първият прототип носи името S660 Neo Classic и е базиран на роудстъра S660. Тук концепцията на задвижване е запазена и двигателят остава пред задния мост, но дизайнът на предницата и задницата са претърпели сериозни промени, за да добие колата по-ретро излъчване.

Вълнуваща индивидуализация от Honda Access

Може да се каже, че дизайнерите са черпили вдъхновение от друг ретро концепт – Nissan Figaro от 1991, но колата е еволюция на концепта със същото име от миналата година, който сега вече е на етап „прототип”. За съжаление, ако S660 Neo Classic стигне до серийно производство, то моделът ще се предлага само на японския пазар.

Вълнуваща индивидуализация от Honda Access

Минипикапът Honda Acty пък е послужил за основа на втория концепт – Т880. Ръбатите форми се приемат за норма в този пазарен сегмент в Япония, но в Honda Access са си поиграли сериозно с дизайна на задницата. Естествено Т880 едва ли ще може да носи сериозни товари, тъй като се задвижва от 1-литров 3-цилиндров мотор с 45 конски сили, зает без промени от Acty.

Вълнуваща индивидуализация от Honda Access

И накрая идва кросоувърът Vezel, който в Щатите и на други пазари се предлага като HR-V.

Вълнуваща индивидуализация от Honda Access

Името на концепта е Vezel Gear и по-високото окачване, напълно различния дизайн на предницата и офроуд гумите подсказват, че този прототип има по-сериозни възможности извън пътя в сравнение с оригинала. Отварянето на задницата също насочено към интереса на клиентите, които търсят возило за плажа или ранчото.

Вълнуваща индивидуализация от Honda Access

Снимки: Honda

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    honda...pravi samoleti! hondajet! purvoto e nai-qko!
  • #8
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хонда му кажи и не го обиждай повече!!!!
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    И аз много харесвам С660.
  • #6
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Кодошо ( преди 7 години )
    Че то коя кола на *** не е шантава, барабар със собствениците и!?Я вижте Дошо! Ха ха ха!
  • #5
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Стефан ( преди 7 години )
    Страхотни са толкова необичайни и смели, като животинки, обратното на кутии за обувки.Дано някой ден да пуснат С660 в европа
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Това най-вероятно е за японския пазар където вървят такива мъници.
  • #3
    6 rate up comment 22 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Е тези модел ида ги пуснат та да фалират напълно.Ако анимацията колега е критерии за автомобилостроене нека да закриват. В Япония видях много дизайн, на всякъкво ниво автомобили който никой не е виждал в Еропа и толкоз.Всичко хубаво си държат за тях.Имат гениални решения за къщи и толкоз.Нито ги интересува бизнес нито продажби.Странни са.Същевременно се кефят на Ауди,БМВ ,Мерц, .Всеоще не са виждали Acura,там не се продава .Тези грозни мпс-та няма да видят бял свят за Европа.
  • #2
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Не са кьорави! Просто никога не си гледал японска анимация да забележиш, че японците отдавна харесват точно това, което ти ЕДВА ДНЕС видя! Този стил е в главите им поне от 7-8 години!На мен пък ми харесва! Може би защото съм свикнал с идеите им от преди 7-8 години.
  • #1
    11 rate up comment 18 rate down comment
    О.о ( преди 7 години )
    Дизайнерите сигурно са кьорави....