IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors влага 1 млрд. долара в електромобили

Добрите продажби на Bold вдъхновиха компанията за цяла отделна гама коли на ток

General Motors влага 1 млрд. долара в електромобили

Първият достъпен електромобил на GM – Chevrolet Bolt ще послужи за база на изграждането на цяла гама возила на ток. Това заяви в Детройт шефът на GM Мeри Бeра, цитирана от USA Today. Междувременно Reuters съобщи, че концернът в близките дни ще обяви нова инвестиционна програма на стойност 1 милиард долара. Средствата ще бъдат вложени изцяло в САЩ, предимно за разширяване на производствената база.

Chevy Bolt ще даде началото на гама електромобили

Платформата на Bolt ще послужи и за разработването на нови модели с автономно придвижване, които също влизат в плановете на General Motors. Бара обаче отказа да посочи какви точно и колко ще са новите електрически модели, изградени на базата на Bolt.

Продажбите на Bolt набират скорост в Щатите, а търсенето определено надхвърля предлагането и GM официално обяви, че до края на август ще може да предлага електромобила във всички 50 щати. Засега ограничени количества Bolt има в Калифорния и Орегон, а в следващите няколко месеца електромобилът ще се появи при дилърите на Chevrolet в още десет щата.

С едно зареждане Bolt изминава 383 километра, а базовата му цена е 37 495 долара, но купувачът получава отстъпка чрез федерална субсидия в размер на 7500 долара.

Предполага се, че GM ще предложи гама електромобили, която да може да се противопостави на моделите на ток, разработвани от Ford. Там планират три напълно нови електрически модела до 2021 година, като звездата ще е кросоувър с пробег поне 480 километра с едно зареждане.

 

Тагове: gm chevrolet chevrolet bolt ev
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То хубаво че ще дойде в Европа а защо Европа не прави нищо а пак ще чака наготово. Германците са лесни. На тях китайците ще им ги правят електричките. На рендетата Нисан им ги прави а на БМВ Тойота. Все наготово а после Германия нищетата реват че всички копирали от германците. какво копират ве смешници. И едно голямо браво на ГМ. В електричките е истината.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 7 години )
    Защо направо не си изтриеш целия интернет? И той е американски. GM притежава Опел,така че, след време, тази технология ще дойде и в Европа.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    Електрическата революция в автомобилостроенето определено тръгна от Америка и Япония. Швабите я проспаха и предпочетоха да "напредват" с лъгане по тестовете за емисии. Тази грешка ще им коства много.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Станчев ( преди 7 години )
    Никой не кара никого да чете дадена статия.
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами всичко в света започва от америка затова и се пише толкова.