IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

13-а победа за Петерханзел в рали "Дакар"

Съндърланд пише история за британците, двоен успех на Камаз

13-а победа за Петерханзел в рали

Стефан Петерханзел (Peugeot 3008 DKR) спечели втора поредна победа за френския тим и общо 13-а в кариерата си, с което затвърди прозвището си „Мистър Дакар”. Французинът е най-титулуваният участник в историята на състезанието – 7 победи с автомобил и 6 с мотоциклет.

13-а победа за Петерханзел в рали

На практика битката на Петерханзел със съотборника му Себастиен Льоб (Peugeot 3008 DKR) се реши в четвъртък, в етапа от Чилесито до Сан Хуан, когато Стефан натрупа аванс от 6 минути пред Себ, след като организаторите му върнаха времето, загубено заради инцидента с мотоциклетиста Симон Рачич. В петък Льоб атакува водача, след това спечели и последния етап вчера, но на финала Петерханзел взе победата с аванс от 5,13 минути.

Триумфът на Peugeot в тазгодишното издание на рали „Дакар” беше допълнен от третото място на Сирил Депре, който завърши трети, на 33 минути от победителя. Нани Рома донесе най-доброто класиране на Toyota тази година – 4-о място, но над 1 час зад Петерханзел. Топ 6 допълниха Жиниел де Вилиерс с Toyota и Орландо Теранова с Mini.

Сам Съндърланд с КТМ спечели при мотоциклетистите и стана първият британец, постигнал успех в маратонската надпревара. Съндърланд, за когото това е 4-о участие в състезанието, поведе в петата отсечка, а битката му за първото място беше улеснена от проблемите на Хоан Бареда с Honda, който получи 1 час наказание и от отпадането на лидера на КТМ Тоби Прайс, който катастрофира. Втори завърши Матиас Валкнер с КТМ, а трети – още един пилот на КТМ – испанецът Херар Фарес.

Двойна победа на Камаз донесе финала на рали „Дакар”, като втори успех записа Едуард Николаев, който победи Дмитрий Сотников с аванс от по-малко от 19 минути. Битката тук се реши в последните дни – Николаев беше най-бърз в етапи 10 и 11 и това му донесе преднина от 17 минути, което се оказа фатално за амбициите на Сотников. 14-а победа за Камаз, а трети остана Жерар де Рой с Iveco.

Тагове: peugeot
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Просто човека кара тойотка и му домъчня от коментарите, явно!
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До"до модератор ( преди 7 години )
    Тоя пък!? Какво не ти хареса,къде видя някой да псува,или лош тон!? Това,че не ти харесват коментрите е само твой проблем. Не мисля,че някой ще загуби от твоето "чао",така,че и от мен едно чао за теб.
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До модераторите ( преди 7 години )
    За съжаление, на този форум нивото му е като на спортните такива ,където всеки псува всеки и всички.И при тази новина само си доказваме нещо- немско/японско, еди какво си срещу еди какво си.И като правило -90% от коментиращите само си мислят ,че разбират от автомобили.Е ако *** това ви харесва-ок.Мисля ,че не си заслужава губенето на време.Чао автомедия.
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    и във врц успехите на тойота бяха с кола, която не отговаря на изискванията на фиа, даже май им отнеха титлата
  • #7
    9 rate up comment 7 rate down comment
    и пак до d ( преди 7 години )
    А чувал ли си за Жиниел де Вилиер!? Първият победител на Дакар с ДИЗЕЛОВ автомобил/Таурег,естествено,на ФВ/
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    пак до d ( преди 7 години )
    За "Нани"Рома става въпрос,ако не знаеш как да го потърсиш,защото тук сте повече писателите,отколкото читателите!
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    до d ( преди 7 години )
    Обясни го някак си на Фетел и Алонсо!!!И понеже не знаеш,но коментираш, не е лошо да видиш дали най-добрият пилот на Тойота не е бил шампион с друг автомобил. Хайде,потърси малко,може и да научиш нещо.
  • #4
    5 rate up comment 8 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    До Горките Тойоти!!! и до вярно!Все пак от победата на даден автомобил се взимат в предвид и способностите на пилота...нали...!?
  • #3
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    При Тойота си е закономерност да участва в състезания и да не печели.Примери колкото щеш.Във Формула 1 бяха гола вода,на Ле Ман са същата трагикомедия,сега и на Дакар ядат пердах от който ги хване.Само във ВРЦ имат успехи,но то беше преди 20 и кусур години.То или го можеш или не.А Тойота не са от можещите.Те са пълнеж.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    вярно! ( преди 7 години )
    Митсубиши има 12 победи,по 4 имат пежо,ситроен и фолксваген,мини има 3,Порше има 2,дори Мерцедес и Рено имат победи,а Тойота - НИТО една!