IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi с първи модел след купуването от Nissan

Кросоувърът ще бъде показан на автосалона в Женева през март

Mitsubishi с първи модел след купуването от Nissan

Японският производител Mitsubishi подготвя първия си нов модел, след като стана собственост на компанията Nissan. Това ще бъде компактен кросоувър, който ще заеме място между ASX и Outlander в гамата на марката. Той ще бъде показан на автосалона в Женева през март, съобщава Autonews.

Mitsubishi с първи модел след купуването от Nissan

Любопитното е, че семейният автомобил ще се бори за клиенти в клас, който бе създаден от Nissan Qashqai. Новият модел ще бъде по-голям и по-просторен от ASX, но ще отстъпва на Outlander. С него японците се надяват да се закрепят на пазара в най-бързо развиващия се сегмент в Европа. В момента Outlander не е особено популярен на Стария континент, докато ASX е прекалено малък, а и вече остаря.

По предварителни данни новият кросоувър ще запази купеобразния стил на концептуалния Mitsubishi XR-PHEV от 2013 г. (на снимката). Дизайнът на автомобила е дело на Цунехиро Кунимото, който доскоро е работил в Nissan и е един от авторите на външния вид на Juke. Ключовият елемент в дизайна на XR-PHEV е голямата решетка на радиатора, която ще се използва и за всички бъдещи модели на марката.

Дължината на концепта е 4490 мм, широчината – 1890 мм, а височината – 1620 мм. Задвижването на конептуалния автомобила, който беше само с предно предаване, е поверено на хибриден силов агрегат с мощност 160 к.с. Серийният модел обаче ще има задвижване на четирите колела и ще се предлага изцяло с традиционни двигатели. Сред тях ще има нов компактен турбомотор, както и дизелови агрегати, познати от ASX.

Скоростните кутии ще са механична, вариаторна и 8-степенен автомат, който ще бъде предлаган единствено за версиите със задвижване на четирите колела.

Снимки: Mitsubishi

Тагове: mitsubishi xr-phev
0 от 500