IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова система предсказва кога ще настъпят повредите

Технологията на израелската компания 3D Signals може да направи революция в диагностиката

Нова система предсказва кога ще настъпят повредите

Автомобилните механици ще станат излишни, тъй като ще бъдат заменени от нова технология, сподобна да преглежда по-задълбочено превозните средства и да предсказва с точност до час кога те ще се повреждат.

Автомобилните механици стават излишни

Новата технология за автоматизирана диагностика се разработва от израелската компания 3D Signals, като тя ще изключва допусканите до момента грешки. Според изданието IEEE Spectrum системата ще показва с точност до 98%. Тя е основана на програмни алгоритми, известни в момента като изкуствена невронна мрежа. Основното й качество е, че умее сама да се усъвършенства въз основа на натрупаните данни.

3DSignals предлага да оборудва автомобилите с микрофони с диапазон на възприемане до 100 гигахерца (човешкото ухо приема двуци до 20 гигахерца). Те ще бъдат свързани със смартфона или таблет, като записаните шумове ще се предават на специален сървър. Там действащият аргоримът ще ги анализира и ще показва повредите, с които те са свързани.

Според основателя на израелската компания Яир Лави, цялата получена информация ще помогне на системата не само да определя мястото, на което ще се появи дефектът, но и приблизителния час, когато това ще стане. Технологията ще бъде особено полезна за компании, които ще предлагат безпилотни автомобили.



Снимка и видео: YouTube

 

Тагове: 3dsignals
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мегахерците и гигахерците ги оправихме, сега да питам какво е "аргорим"?
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    SS ( преди 7 години )
    Значи тая система че ми се обади по телефона да ми каже че колата нема да запали. Айде бегай от тука.
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    ха, ха ( преди 7 години )
    Соцкратуната на Дошо не може да го проумее!
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Aутотрагедия!
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    човешкия слух между мегахерци и гигахерци не прави разлика. виж ако беше килохерци
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Пацо ( преди 7 години )
    20 GHz и 100 GHz са стойности извън обсега на фантазиите на недостатъчно интелигентните редактори. То бива, бива нескопосани статии, ама това вече минава всякакви граници.Човешкото ухо има горна граница на чуваемост от 20KHz и то в младежка възраст. След 50 години тази граница пада до 8-13KHz (в тежки случаи дори по-надолу)
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А тия журналисти/писачи не правят разлика от мегахерци и гигахерци, относно възможностите на човешкия слух. Направо улавяме сателитните сигнали.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Чувай боже, съвременните продукти за проектиране неизменно са придружени от модул за недеждностен анализ.Какво сега, тия ни казват,че ще откриват топлата вода ли?