IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT пуска електромобил до три години

Най-вероятно това ще е версия на бъдещия Leon

SEAT пуска електромобил до три години

Испанската марка на Volkswagen – SEAT, ще представи първия си сериен електрически модел през 2019 година, съобщи списание Autocar. Информацията е потвърдена пред изданието от Енрике Пастор, директора на SEAT по продуктовата стратегия и изследването на пазарите. 

SEAT пуска електромобил до три години

Все още обаче не е ясно става въпрос за електромобил, изграден върху основата на конвенционален модел, или за напълно нов проект. Пастор обаче беше категоричен, че електрическият модел ще излезе на пазара преди планирания от испанците голям кросоувър. В това има логика – скоро предстои дебютът на четвъртото поколение на хечбека SEAT Leon, а електромобилът може да бъде базиран на неговата платформа или на базата на концептуалния VW I.D. 

В SEAT вече имат известен опит с електрически модели. Компанията създаде Altea XL Electric Ecomotive, както и скромния на размери eMii, и двата електромобила бяха произведени в малки опитни серии, но така и не стигнаха до серийно производство, въпреки че бяха подложени на сериозни тестове по улиците на Мадрид. 

Актуалният Leon също може бързо да се сдобие в електрическа версия, тъй като е изграден върху платформата MQB, която се използва и при седмото поколение на VW Golf. А моделът на VW има електрическия вариант още от 2014 година.

Тагове: seat leon seat seat altea xl
0 от 500