IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda обединява сили с Google

Японците ще предоставят своите автомобили са създаване на системи за автономно придвижване

Honda обединява сили с Google

Японският производител Honda и компанията Waymo, която е дъщерна фирма на Google и се занимава с разработката на безпилотни автомобилни системи, подписаха договор за сътрудничество. Той предвижда Honda да предостави свои автомобили на Waymo, на които ще бъдат внедрени и използвани технологии за автономно придвижване.

Honda обединява сили с Google

Споразумението ще позволи на японската марка да реализира собствения си план по пускане на превозни средства, които ще могат самостоятелно да се придвижват по пътищата. Това трябва да стане най-късно до 2020 г. Сътрудничеството предвижда експертите от Waymo да получат достъп до изследователския център на Honda в Калифорния.

Така Honda става третият автомобилен производител, който ще се сътрудничи с Google в разработката на автопилот. Досега интернет-гигантът използваше тестови машини Lexus RX, а само преди дни бе представен и хибриден миниван Chrysler Pacifica Hybrid, който е оборудван със система за автономно управление на Waymo.

Honda обединява сили с Google

Предвижда се през 2017 г. тестовете на безпилотни автомобили в САЩ да продължат, като първата партия от тестови прототипи ще бъде именно Chrysler Pacifica Hybrid, от който ще бъдат произведени 100 бройки. Всеки един от тези автомоили трябва да навърти поне 200 часа на пътя по време на изпитанията.

Снимки: Google, Honda
 

Тагове: google waymo
0 от 500