IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руският пазар тръгна нагоре - с 0.6%

Първото покачване от 2 години насам се обяснява най-вече с държавните субсидии

Руският пазар тръгна нагоре - с 0.6%

Автомобилният пазар в Русия отчете първия си ръст от две години насам през ноември, макар и със скромните 0.6%, според статистиката на АЕB. Продажбите вървяха неизменно надолу от декември 2014 насам.

Руският пазар тръгна нагоре - с 0.6%

Все пак е рано за оптимизъм, предупреждават анализаторите на AEB. От началото на годината пазарът се е свил с нови 12%, до общо 1.28 милиона продадени автомобила. А главната причина за ноемврийското леко съживяване е програмата за държавни субсидии.

Руският пазар, който цяло десетилетие растеше средно с 10 на сто годишно, е сред първите жертви на икономическата криза в страната, предизвикана от поевтинелия петрол и западните санкции.

Новините са добри най-вече за притежаваната от Renault група АвтоВАЗ, чийто продажби през ноември са скочили с 18% заради силното търсене на новите модели Vesta и XRay.

При Kia и Hyundai, съответно трети и втори по пазарен дял, ръстът е по-скромен - едва 4%. Продажбите на Renault са се увеличили с 13 на сто.

10-те най-продавани марки в Русия през 2016:
1. Лада          238 666
2. Hyundai    131 207
3. KIA             136 374
4. Renault     103 465
5. Toyota          84 151
6. VW               66 632
7.  Nissan       63 522
8. ГАЗ               48 286
9. Skoda          50 370
10.УАЗ             42 939
 

Тагове: hyundai kia vesta xray
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Никой не те спира по пътя към Сибир!
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    истината ( преди 7 години )
    Евро-атлантическа измама за ***.Какво ви даде америка освен порно и макдоналдс ?Аман от промити мозъци !!В Русия не е Монако,но моля ви бъдете реалисти в България е плачевно.Хората умират от болести,младите бягат,а основното количество останали за нищо не стават.Само омраза и нещастие има в евро-атлантическа България.Това ли искате,аз не.Предпочитам да живея в Русия отколкото в нещото наречено България !
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тооо и във Венецуела бензина е ститинки.Умиращите от глад пенсионери всеки ден дават хиляди левове на непознати.А Русия не можем да я стигнем по наркомания и СПИН.То никой не може.В Москва има 256 гeй бара.
  • #10
    4 rate up comment 5 rate down comment
    ФАЩ ТОДОР ЖИВКОВ ( преди 7 години )
    В Русия раждаемостта изпревари смъртността и това е от 5-6 години, а в БГ кога? За половината руснаци отоплението е безплатно , а тука умират хора от студ и глад!Бензин в РФ - 1 лв , в БГ 2 лева, ама там всичките са на бензин, а тука ни тровят с нафтовите печки, щото сме мн богати!
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до лъжата ( преди 7 години )
    Русия се възражда, увеличи минималната заплата от $105 на $117.В затъваща България е $239.В част Евразийския съюз бензина вече е с купони.Икономиката на България расте, на Русия се свива.Вече не само по морето а и в София руснаците са плъзнали като ***.Точка.Сигурно защото у нас е много зле.Две точки.
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Русия въпреки всички, въпреки войната, която води, въпреки санкциите е добре, а българина евроатлантик ще се сцепи от злоба и жлъч. На принципа е:я не сакам да съм добре, а сакам Вуте да е зле.Ние разпродадохме цялата държава и пак сме зле. Дадохме си енергетиката на кой ли не и златото на канадците. Дори в африканските държави дават повече % от добитото злато, а у нас вадят с тонове и нищо не оставят. За толкова време социализъм руски военни не са идвали, а сега си имаме краварски бази...
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    истината ( преди 7 години )
    Какво ми говориш.Нещата са прости и се виждат.Русия се опитаха да я пречупят и какво стана - нищо !България и нейните евро господари я докараха до прошеска тояга.Виж истината,тя е е очевидна.България умира ,а Русия се възражда.Точка.
  • #6
    9 rate up comment 6 rate down comment
    ! ( преди 7 години )
    Само за информация на част от пишещите по долу, износът от България на глава от населението е доста по-голям от този на Русия. Така, че кой какво произвежда и какво прави, то се вижда от статистиките.
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    до ФАЩ ( преди 7 години )
    Това го слушаме от две години.През това време се затвориха сума заводи на западни фирми в Русия.Муахаха В България отдавна имаше обаче братска Русия ни забрани както ни забрани да произвеждаме и самолети.Понастоящем руските прислужници в парламента от 90-та година правят всичко възможно да не стъпва у нас производител на автомобили.Ако не бяха другарите сега Дачия нямаше да я има а щеше да е Булгаррено.
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    ФАЩ ( преди 7 години )
    Логиката на икономиката на Русия го предричаше. В дългосрочен план евтината рубла, ще се отплати. просто повече ще се произвежда в Русия. Например БМВ в Калининград има вече завод. А в България кога, другари евроатлантици?