IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet представи 9-степенен автоматик

Скоростната кутия дебютира в седана Malibu

Chevrolet представи 9-степенен автоматик

Моделите на Chevrolet вече ще се предлагат с нова 9-степенна скоростна кутия Hydra-Matic 9T50. Тя е собствена разработка на концерна General Motors и ще бъде монтирана за пръв път в средноразмерния седан Chevrolet Malibu. 

Chevrolet получи 9-степенен автомат

Новата трансмисия заменя досегашния автоматик с 8 предавки AWF8F45, производство на концерна Aisin-Warner, който досега се поставяше на моделите с 2,0-литров двигател. Базовата версия на Malibu ще продължи да се предлага с 1,5-литров турбо мотор и 6-степенна автоматична кутия.

Новата трансмисия се отличава с по-големи предавателни числа. Съотношението межу първа скорост и по-високите е 7,6:1 (за сравнение при 6-степенна кутия е 6:1). Самата първа предавка обаче е „по-къса” – 4,69 срещу 4,58 досега. Точно обратното се случва при най-високите скорости, които са по-дълги – 0,62 срещу 0,75.  Заявеният ефект от производителя с внедряването на новата трансмисия е минимален – тя е с едва 3% по-икономична от предшественика си.

Chevrolet получи 9-степенен автомат

След Malibu новата скоростна кутия ще се появи и при дизеловата версия на Chevrolet Cruze, както и при новото поколение на кросоувъра Chevrolet Equinox. Това е третият 9-степенен автомат, поставян на серийни автомобили.Досега такъв се използваше от модели на концерна FCA, от кросовърите Land Rover  и Range Rover, както и от някои автомобили на Acura. Всички те залагаха на трансмисията 9HP на компанията ZF.

На свой ред Mercedes-Benz също предлага своите модели с 9-степенна скоростна кутия, която е собствена разработка.

Снимки: General Motors

Тагове: general motors
0 от 500