IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Латвала подписа с Toyota за 2017 година

Все още не се знае къде ще кара световният шампион Себастиен Ожие

Латвала подписа с Toyota за 2017 година

Финландската звезда Яри-Мати Латвала е новият пилот на Toyota, с когото японската марка ще се завърне в световния рали шампионат (WRC). Другият потвърден пилот е Юхо Ханинен, който е тестпилот на новия Yaris WRC от самото начало на проекта, а шеф на тима е легендата Томи Макинен. 

Латвала подписа с Toyota за 2017 година

Латвала обаче засега не потвърждава договора си с Toyota за 2017 година. Той и съотборниците му Себастиен Ожие и Андреас Микелсен останаха без тим, след като Volkswagen изненадващо се изтегли от WRC в края на този сезон. Ожие вече тества новия Yaris WRC, но все още не е решил къде ще кара догодина, а съдбата на Микелсен все още е неясна. 

 

Веднага, след като стана ясно, че VW си тръгва Макинен заяви, че се интересува от Ожие и Латвала, а скоро след това започна преговори с двамата и осигури тест на Ожие, който е единственият освен Ханинен и самия Макинен, който е карал новата кола. 

 

„Все още не мога нищо да потвърдя – обясни Латвала. – Но в сравнение с положението отпреди седмица, мога да кажа, че сега съм по-уверен, че ще стартирам в рали „Монте Карло” през януари. „Все още не съм правил тестове с новия Yaris WRC, само Ожие получи тази привилегия, но скоро започва подготовката за новия сезон.” 

 

Представянето на новия автомобил, тима на Gazoo Racing и пилотите е на 13 декември в Хелзинки, Финландия, а след това отборът започва тестове за „Монте Карло”. До средата на декември отборите трябва да заявят във ФИА пилотите, които ще използват през следващия сезон, така че съвсем скоро ще стане ясно и къде ще кара световният шампион Ожие, който има шанс да продължи с програма, платена от Катар, с новия Polo WRC 2017 и Насер Ал-Атия за съотборник.

Тагове: wrc toyota
0 от 500