IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen създаде „убиец на Uber"

Концернът вече има 13 марки в портфолиото си

Volkswagen създаде „убиец на Uber

Концернът Volkswagen AG официално представи новата си марка MOIA, която влиза в неговото портфолио редом с останалите брандове. За разлика от тях обаче, тя няма да се занимава с производство на автомобили, а ще предложи система за съвместно ползване на коли (каршеринг).

Volkswagen създаде „убиец на Uber

Във Volkswagen са на мнение, че съвместното използване на автомобили при отказване от тяхната собственост е многообещаващ тренд, който може да бъде особено доходоносен. Изданието Financial Times твърди, че концернът още през 2017 г. ще предостави услуга по поръчване и използване на електромобили като таксита или в рамките на каршеринг.

За целта вече се водят преговори с властите в повече от 20 европейски градове, които да одобрят пускането на сервиза MOIA. Очаква се цената на услугата да бъде сравнима с тази на пътуване с градския транспорт, като във Volkswagen вече са изчислили, че това ще им донесе приходи в рамките на 2 млрд. евро в края на настоящето десетилетие.

Засега не се уточнява какви точно електромобили ще бъдат използвани от MOIA, но като се отчитат намеренията на концерна Volkswagen AG за разработката на цяла гама модели на ток, то проблеми в тази насока не се очакват. Първоначално обаче германците ще използват наличните в момента електромобили.

Тестовете на услугата ще започнат съвсем скоро в най-големите немски градове, но се предвижда MOIA да действа в цяла Европа. Ако нещата се развиват според очакванията, ще се обсъжда и възможността за излизане на пазарите в САЩ и Китай.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: uber moia
0 от 500
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    нИ пУзна.
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Карам Мерцедес а не ФВ, набутания си само ти. Дошо. Защото само Дошо знае какво карат другите тука, без да си има представа. Така, че другия път не се поти 2 часа как да заблудиш някого, че не си Дошо, просто не ти се получава Кокич.
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    не е Дошо ( преди 7 години )
    Това че сте се набутали с дизели на VAG, и са вечно ваши не означава да слагате всички АнтиМеркел, и Анти VAG под общ знаменател.Набутали сте се, ясно, по-добре си мълчете.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Балъка си само ти Дошо. Едва ли има и един човек, четящ аутомедия, който да не ти се присмива. Тъй като е съмнително да има чак толкова голям ***, който да не осъзнава колко е ***, много хора свързват Дошо с администраторите на сайта. Явно черпейки идеи от сериалите, където във свеки от тях, дори и в индийските, трябва да има един мега ***, за да могат зрителите да се подиграват на тъпотата му. Дори в бозата +София ден и нощ" са сложили един Коко/Дошо/, за да му се присмиват всички.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега очаквам браншовите организации на таксиметровите шофьори да блокират орлов мост. Особенно ако цената е като на градския транспорт.
  • #3
    17 rate up comment 10 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    Що народ измря от чистите им дизели, та един Uber ли ще им се опре.
  • #2
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    А ти си балък... :D концерна си е много добре... по всички правилници на големите корпорации са си ок... като тойота, макдоналдс и всички други *
  • #1
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    МОШЕННИЦИ...