IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Gymkhana, но не от Кен Блок

Ford отбеляза ефектно 40-годишнината на завода си в Румъния

Gymkhana, но не от Кен Блок

Служителите на румънския завод на Ford решиха да отбележат 40-годишнатата на предприятието със специален видеоклип с участието на рали-версията на Ford Fiesta в стил „джимхана”.

“Джимхана”, но не от Кен Блок

Снимките са направени на територията на завода в Крайова, но зад волана на машината не е американецът Кен Блок, който сме свикнали да виждаме при такива изпълнения. Състезателният Fiesta R5 се управлява от рали-пилотът Симоне Темпестини, който този сезон спечели световната титла в клас WRC3.

Заводът в Крайова е построен през 1976 г. като съвместно предприятие на Citroen и местния производител Olcit. В средата на 90-те години на миналия век е купен от Daewoo, но малко след това корейската компания става собственост на General Motors. В крайна сметка през 2008 г. заводът е закупен от Ford.

Първият модел на марката, слязъл от конвейра е Ford Transit Connect. През 2012 г. в предприятието започва сглобяването на минивана Ford B-MAX, а скоро към него ще се присъедини и второто поколение на кросовъра Ford EcoSport.



Снимка и видео: Ford
 

0 от 500