IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari показа две уникални коли

Едната е за клиент от САЩ, а другата – за състезания

Ferrari показа две уникални коли

Компанията Ferrari представи два уникални автомобила, първият от които е предназначен за клиент на марката от САЩ, а вторият за участие в състезателните серии Ferrari Chalenge. Информация и снимки за машините се появиха на страницата на производителя във Facebook.

Ferrari показа две уникални коли

Първата суперкола се казва Ferrari SP275 RW Competizione, като е предназначена за зъболекаря от Флорида – Рик Уормън (неговите инициали са в името на автомобила). Той вече е получил машината, която до голяма степен напомня на класическото купе Ferrari 275 GTB/C на милионера Престън Хен, считано от експертите за един от най-ценните модела на марката. Твърди се, че тази кола може да бъде продадена на търг за 100 млн. долара.

Ferrari показа две уникални коли

Няма данни за техническите характеристики на автомобила. Според някои данни той е изграден на базата на F12berlinetta или на неговата „напомпана” версия F12tdf. И двата модела са оборудвани с 6,3-литров атмосферен V12, който развива 740 или 780 к.с.
Топ-версията на суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди, а аксималната скорост е 340 км/ч. Стандартното Ferrari F12tdf струва 310 000 евро, като от модела ще бъдат произедени общо 799 бройки. Всички те вече са продадени.

Ferrari показа две уникални коли

Втората машина е 488 Challenge, която трябва да замени купето 458 Challenge EVO и ще участва в състезателните серии Ferrari Challenge. Автомобилът е оборудван с 3,9-литров V8 от „гражданското” 488 GTB, развиващ мощност от 670 к.с.

Ferrari показа две уникални коли

Това е и първият автомобил с турбомотор, който ще участва в сериите Ferrari Challenge. Двигателят е получи специални настройки за използване на писта, а освен това са съкратени и предавателните числа на скоростната кутия. Колата е оборудвана и със системата Slip Slip Control (SSC), която подобрява сцеплението и подобрява преминаването през поредица завои.

Снимки: Ferrari
 

0 от 500