IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Розберг ясен до Коледа

Алонсо и Фетел като че ли не са вариант за Mercedes

Наследникът на Розберг ясен до Коледа

Неизпълнителният директор на Mercedes Ники Лауда обясни, че той и шефът на тима Тото Волф планират съвсем скоро да представят пилота, който ще замести световния шампион във Формула 1 Нико Розберг. 

Наследникът на Розберг ясен до Коледа

Германецът обяви, че слага край на кариерата си точно 5 дни, след като взе титлата в Абу Даби и това шокира всички в малкия свят на Формула 1. 

 

„Нямаме никакво време за губене, а Нико ни постави много трудна задача – обясни трикратният световен шампион. – До Коледа ще е ясно кой ще кара на мястото на Розберг, един пилот ще получи страхотен коледен подарък. „Трябва ни пилот, който да е по-добър от Нико, да може да се готви на симулатора и през февруари да кара на тестовете за нас, така че няма какво да протакаме.” 

 

Волф пък допълни, че единствените пилоти от Формула 1, които не са му се обадили, за да питат за мястото на Нико са Кими Райконен от Ferrari и Даниил Квят от Toro Rosso, като Тото уточни, че те му нямат телефонния номер. Волф обаче охлади ентусиазма на феновете, които се надяват Фернандо Алонсо или Себастиан Фетел да е следващият съотборник на Люис Хамилтън, който вече заяви, че за него няма никакво значение кой ще седне в другата кола на тима за догодина. 

 

„Не е моя работа да се бъркам във вътрешните отношения на Ferrari – обясни Волф. – А и дори не знам дали Себастиан има намерение да идва при нас. Същото важи и за Алонсо. Представете си какво ще се случи във Ferrari или McLaren, ако през декември загубят Фетел или Алонсо? Или пък ако Ботас напусне Williams?” 

 

Волф потвърди, че е „бомбардиран” от телефонни обаждания и обясни, че той и Лауда имат три възможности за търсене на пилот. 

 

„Първо, можем да наемем пилот, който да се примири, че ще е №2 и да знае, че ролята му ще е да събира точки за класирането при конструкторите – заяви Волф. – Втори, можем да преместим някой от младите ни пилоти – Естебан Окон или Паскал Верлайн, а третата ни възможност е да потърсим на пазара свободен топ пилот. Сериозната работа по намирането на заместник на Нико стартира тази седмица.”

Тагове: mercedes
0 от 500