IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крис Харис се позабавлява с най-екстремния Aston Martin в Абу Даби (Видео)

От Vulcan ще бъдат произведени само 24 бройки, всяка с цена от 2.3 млн. долара

Крис Харис се позабавлява с най-екстремния Aston Martin в Абу Даби (Видео)
От BBC публикуваха видеото от тест драйва на Aston Martin Vulcan, изпълнен от Крис Харис. Мнозина определиха това като закачка с Джеръми Кларксън, който кара същата кола в предпоследния епизод от новото предаване The Grand Tour.

Крис Харис се позабавлява с най-екстремния Aston Martin на пистата в Абу Даби (Видео)

Във видеото Харис уточнява, че името “Vulcan” e избрано неслучайно от Aston Martin. По същият начин се е казвал и смятаният за най-страховития британски бомбардировач от Студената война.
 
Това, което трябва да знаем за Vulcan, е фактът, че концептуалният автомобил има 7.0-литров V12 двигател, който представлява два съединени V6 блока на Ford. Той работи в комбинация с 6-степенна секвенциална скоростна кутия, която задвижва задните колела. Мощността достига 820 к.с., ускорението от 0 до 100 км/ч се случва за по-малко от 3 секунди, а максималната скорост надхвърля 320 км/ч. Колкото до задното крило, то е с размерите на средностатистическата дневна в Токио.
 
Крис Харис напомня също така, че двигателят е атмосферен, а теглото е доста ниско за кола с такива размери – едва 1350 кг. В резултат на това, усещането зад волана, според Харис, е изключително първично и директно, което се доказва и от огъня, излизащ от странично разположените изпускателни тръби.
 
На практика, предвиденият за пистово ползване Vulcan е много бърз автомобил от Льо Ман, който не е длъжен да отговаря на стотиците изисквания, на които се подчиняват състезателните машини. С две думи колата е проектирана така, че да накара всичко останало да изглежда сиво и скучно. Колата се произвежда в лимитирана серия от едва 24 бройки, всяка от които струва 2.3 млн. долара.
 
Припомняме, че BBC уволниха Джеръми Кларксън, след разразил се скандал по време на снимките на култовото предаване Top Gear. Впоследствие Кларксън бе последван от Джеймс Мей и Ричард Хамънд, като триото се зае с работата по ново предаване The Grand Tour, продуцирано от интернет гиганта Amazon. Крис Харис, от друга страна, в момента е част от екипа на възроденото предаване Top Gear, което продължава да се излъчва по BBC.
 

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Преди 25 години форд изкараха подобна концепция с 700-900 коня.Казваше се гт90.Само аз ли имам чувството,че автопроизводителите са зациклили на еднотипни супер,мега хипер автомобили последният четвърт век?Трябваше да я направят хибрид с още 300-400 киловата.Да е в крак с времето.