IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нико Розберг шокира всички: напуска Формула 1

Германецът обяви оттеглянето си дни, след като спечели първата си титла

Нико Розберг шокира всички: напуска Формула 1

Новият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг обяви, че се оттеля от спорта. Само преди 5 дни на пистата в Абу Даби германецът спечели титлата след оспорвана битка със съотборника си в Mercedes-AMG Люис Хамилтън.

Световният шампион във Формула 1 се пенсионира

"След като 25 години на пистата преследвах мечтата си да стана световен шампион и успях да го направя, смятам, че мога да се оттегля”, написа Розберг в профила си. И допълни, че още преди последното състезание – миналата неделя, е започнал да обмисля евентуалното си оттегляне.

„В неделя сутрин в Абу Даби, си казах: „Това тук може да е твоето последно състезание”. Изведнъж почувствах всичко толкова ясно и правилно преди старта. Исках да се насладя на всяка секунда от заден план, че то би могло да бъде моето последно състезание…и тогава угаснаха светлините на старта и стана най-интензивното състезание в моята кариера. В понеделник вечер окончателно се реших на тази крачка”, разкрива още шампионът.



Розберг е роден на 27 юни 1985 г. във Висбаден. Син е на Кеке Розберг, който печели титлата във Формула 1 през 1982 г.  Нико дебютира в най-елитния моторен спорт през 2006 г., като има 206 състезания и 23 победи в кариерата си.

Снимка: gpupdate
 

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    О, какъв шок!Ще си срежа вените!
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    "Абсолютен лузър!"Във Формулата няма слаби пилоти, с изключение на тези които си плащат!Розберг е добър, показвал го е и когато е бил в други отбори. В началото заедно с Шумахер развиха и помогнаха на Мерцедес да е това, което е в момента. А лузъра май си ти!
  • #5
    3 rate up comment 11 rate down comment
    1234 ( преди 7 години )
    Абсолютен лузър! Пределно му е ясно ,че тази титла му беше подараена и шанс за втора няма да има за това се отказва. Роден със златна лъжичка и бутан от тати да става състезател. Ммного ясно ,че ще се откаже, това не е неговата мечта това е болната амбиция на баща му.
  • #4
    17 rate up comment 1 rate down comment
    razgradski pop ( преди 7 години )
    ето това вече е новина...браво...много мъжка постъпка...Мика Хакинен беше същия...малко останаха такива...
  • #3
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Хак ( преди 7 години )
    Пъзльо
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Tova e to da se ottegli6 na varha
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    много правилно, а не като хамилтън, райконен, фетел и алонсо само да продължава да се излага