IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi сменя името на спортния си отдел

Quattro GmbH вече ще се казва Audi Sport GmbH, но курса на развитие ще бъде запазен

Audi сменя името на спортния си отдел

Върховите версии на моделите на Audi вече няма да идват от поделението Quattro GmbH, тъй като отделът, занимаващ се с високопроизводителните модификации, ще бъде прекръстен на Audi Sport GmbH, съобщиха от централата на компанията. Ръководството уверява, че единственото, което ще се промени, ще бъде името, а цялата структура и инженерната насоченост на разработките ще бъде запазена непокътната. Това означава, че можем да сме спокойни и да очакваме нови RS версии на колите на Audi.

Audi сменя името на спортния си отдел

Централата на отдела също остава непроменена – Audi Sport GmbH ще се помещава в Некарсулм, Германия, а негов шеф остава Щефан Винкелман.
 
С Audi Sport германската компания слага под един покрив всички свои спортни разработки, независимо дали става въпрос за цивилни версии (всички RS модели и суперавтомобила R8) или за състезателни проекти, като RS3 LMS. Отделът ще се грижи и за дизайна на тунинг аксесоарите от гамата на Audi Exclusive.

Audi сменя името на спортния си отдел
 
Ръководството на преименувания модел има намерение да разшири гамата от автомобили, които предлата, представяйки 8 нови модела в идната година и половина. По този начин семейството от високопроизводителни модели на Audi ще нарасне до общо 15 автомобила. Новите версии на A4 и A5 със сигурност ще са сред тях, както и спортните версии на Q5 и Q7. Наскоро се появи и слух за появата на RS6 Allroad, а анонимен вътрешен източник от ръководството дори е споделил, че не е изключена разработката и на семейство от още по-спортни модификации, позиционирани над RS моделите.

Audi сменя името на спортния си отдел
 
Последният продукт на Audi Sport е RS3 Sedan, който се задвижва от 2.5-литров 5-цилиндров турбо двигател. С негова помощ колата ускорява от 0 до 100 км/ч за феноменалните 4.1 секунди, преди да достигне максимална скорост от 280 км/ч.
 
Отделът Quattro GmbH e основан в Некарсулм през 1983 г., когато Audi започва да се нуждае от екип, посветен изцяло на спортните разработки. През 1994 г. бизнес моделът е променен и Quattro GmbH започва да се занимава с производството на спортни версии на серийни модели. През същата година на пазара излиза RS2 Avant, което е базирано на стандартното Audi 80 и е разработено съвместно с Porsche.

Снимки: Audi
0 от 500