IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първа снимка на новото купе на Kia

Моделът със задно предаване ще дебютира догодина

Първа снимка на новото купе на Kia

Сайтът Kia-World публикува първа снимка на нов сериен модел на Kia. Това е купеобразен седан със задно предаване, който е бил заснет в завод на компанията. Засега е известно, че на пазара в Южна Корея автомобилът ще се казва K8.

Първа снимка на новото купе на Kia

Ако се съди по изображението, серийният модел е издаден в стила на концептуалния Kia GT, представен на автосалона във Франкфурт още през 2011 г. Оттогава непрекъснато се появяват слухове за пускането на автомобила в производство, но едва през 2014 г. бе потвърдено, че той наистина влиза в плановете на корейците.

Серийният модел не изглежда чак толкова футуристично колкото GT, но е получил някои елементи от него. Прототип на модела вече бе заснет по време на изпитания, като се знае, че той е изград на шасито, използвана от премиум-марката на Hyundai – Genesis.

Известно е също така, че в Южна Корея и САЩ купеобразният седан на Kia ще се предлага с 3,3-литров V6 и с 5,0-литров V8. Европейската модификация ще бъде оборудвана с дизелов двигател, предвижда се и хибриден агрегат.

Премиерата на модела ще се състои по време на автосалона в Детройт през януари.

Снимка: Kia-World
 

Тагове: kia gt kia k8
0 от 500