IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво означават съкращенията в колите?

Хубаво ли е колата ни да има BSD и кое да изберем: VSC или ESP? Отговорите са тук

С модернизирането на автомобилната индустрия, съвсем естествено се увеличиха и различните екстри в тях. Вследствие на това се появиха и много нови имена на технологии, а за да улеснят запомнянето им, производителите измислиха куп съкращения. Парадоксалното в случая е, че понякога едни и същи системи имат различни имена, само защото са патентовани от различна компания и някоя дреболия не е съвсем еднаква. Ето защо, може би е хубаво да разполагаме с разкодираните наименования на поне 10-те най-важни съкращения в автомобилите. Най-малкото, за да сме сигурни, че няма да има объркване, следващият път, когато се зачетем в списъка с оборудване на някой нов автомобил.


10 от най-популярните съкращения напоследък (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    prurl ( преди 3 години )
    Таможенный агент "Азия-Трейдинг"
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    prurl ( преди 3 години )
    Таможенный агент "Азия-Трейдинг"
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ахахахахха, до анонимния, който си мисли, че се застраховам в Армеец, Дзи и прочие... Говоря ти да се застраховаш, като си купиш кола с максимално много системи за сигурност, защото колегите са го казали, не всичко зависи от нас, дори и да не сбъркаме!
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Тези екстри са за белите страни, където всичко е наред... тук системата за следене на маркировката няма да може да вземе решение :) и ще сигнализира, че колата извън пътя...Иначе ЕСП-то на Мерцедес работи много добре, спаси ни с приятели от сигурна катастрофа - по пътя край Панчарево ,има много усойни места и имаше заледявания. И мога да кажа, че шофьора не беше такъв без опит... та в тоя ред на мисли опита зад волана не е всичко, но е много важен наистина.
  • #14
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    това дето следи дали си в лентата как работи като по родните пътища няма маркировка
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Чукча ( преди 7 години )
    Е,и кво сега от 9 кланденци вода ли ще носиш ,за да ми докажеш ,че аз не съм прав ,а ти ги знаеш,разбираш и можеш нещата,еми добре....аре чао и друг път слушай какво ти пее радиото....
  • #12
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Чукча, ти наистина си Чукча.Не е задължително да бъркаш, за да се случи нещо непредвидено! Ти си роден за милиционер направо. За тях при всяко ПТП може да се ползва терминът несъобразена скорост и всеки си е измил ръцете и отговорността пак е за този зад волана. С това мл0умно мислене сме стигнали до тук. Не може да караш на околомръсното с 50 при максимална разрешена скорост 80, да паднеш в дупка да потрошиш окачване, джанти и сцепиш гуми и да ти напишат после акт за несъобразена скорост.
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Чукча ( преди 7 години )
    Абе ясно че всеки бърка и понякога нямаш вариянт дъ избегнеш опасна ситуация,но наистина трябва така да караш че да можеш да избегнеш и предвидиш опасна ситуация,ето в това е разковничето,
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не бе баце,аз на компютъра ги разцъквам Колин Макри
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Къде се застраховаш? ВАрмеец, ДЗИ, Алианс или другаде?Застраховката е за след това. Тук говорим за преди това. Трябва да си умен, за да го разбереш...А специалистите, които се правят, че много знаят е хубаво да покарат малко повече и тогава може би ще разберат някой истини, че и най-добрия шофщор да си, могат да ти се случат неочаквани неща. Примерите са много. Просто карайте внимателно и гледайте да имате повече системи за защита и стабилизация на автомобила. Спасяват животи тези системи!