IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot прави семейна кола с 500 коня

Хибридното 308 ще мери сили с машини като Ford Focus RS

Peugeot прави семейна кола с 500 коня

Ръководството на Peugeot разглежда възможостта за направата на хибриден хот-хеч, в който ще се комбинират бензинов двигател и електромотор. Това трябва да стане топ-моделът на френската марка, като целта му ще бъде да се конкурира с Ford Focus RS, съобши шефът на Peugeot – Жан-Филип Емпарато.

Peugeot ще прави хибриден мега-хеч

По думите на Емпарато, компанията му иска да предложи на пазара автомобил, който ще бъде по-бърз и по-мощен от сегашния хот-хеч Peugeot 308 GTi. Тази машина разчита на 2,0-литров мотор с мощност 270 к.с.

„Тъй като участваме в състезания като рали „Дакар”, бихме искали да използваме някои от вече разработените технологии за спортни автомобили в гражданските ни модели. Не мисля обаче, че ще направим наследник на купето RCZ, а по-скоро ще превърнем в истински звяр следващото поколение на 308”, обясни шефът на Peugeot.

Peugeot ще прави хибриден мега-хеч

Предвижда се в подобен автомобил да бъдат използвани технологии от концептуалния 308 R-Hybrid, представен през пролетта на 2015 г. Хибридният агрегат на този прототип включва бензинов турбодвигател с 270 к.с., два електромотора с по 115 к.с., комплект литиево-йонни батерии с емкост 3 кВт/ч и 6-степенен автомат.

Peugeot ще прави хибриден мега-хеч

Мощността на машината достига 500 к.с. и 730 Нм въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Снимки: Peugeot

 

Тагове: peugeot 308
0 от 500