IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Fiat: Тръмп променя цялата игра

Парадоксално, за момента италианците печелят от президентските избори

Шефът на Fiat: Тръмп променя цялата игра

Изборът на Доналд Тръмп може да промени самите правила на играта в автомобилната индустрия, коментира Серджо Маркионе пред Bloomberg. Главният изпълнителен директор на групата Fiat-Chrysler се притеснява най-вече от настроенията на бъдещия американски президент срещу свободната търговия.

Шефът на Fiat: Тръмп променя цялата игра

Още по време на кампанията Тръмп се закани да въведе 35% вносно мито за всички компании, които изнасят производствата си от САЩ към други страни. Това засяга в най-голямата степен голямата тройка на щатското автомобилостроене - GM, Ford и Chrysler, които имат общо 10 завода в съседно Мексико. Общо инвестициите на автомобилния сектор в Мексико надхвърлят 24 милиарда долара за последните 5 години.

Ако Тръмп изпълни обещанието си да преразгледа Северноамериканското търговско споразумение (NAFTA), това ще е "огромен проблем", коментира Маркионе. FCA разчита на северноамериканския пазар за лъвския пай от приходите си. 17% от автомобилите на компанията се произвеждат в Мексико.

Парадоксално, изборът на Тръмп доведе до поскъпване на акциите на някои автомобилни компании, включително на Fiat-Chrysler. Причината е в решението на новоизбрания президент да назначи утвърден скептик към глобалното затопляне за шеф на екологичния си екип. Борсите изтълкуваха това като прелюдия към разхлабване на екологичните стандарти за автомобилите, което ще е от полза най-вече на онези компании, които още разчитат предимно на конвенционални двигатели. Акциите на Fiat поскъпнаха с 14% от изборите насам.


 

0 от 500
  • #4
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А и да питам немските пропаднали фенове - ФИАТ продава ли дизелови двигатели в САЩ?ДА, защото винаги са били най-добрите дизели на италианците и покриват нормите без лъжи и манипулации.
  • #3
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе незнам ама фиат е единствения автомобилен производител, който успя да увеличи продажбите на крайслер и додж и джийп.Само за 2-3 години от дъното стигнаха почти до върха в САЩ.Това нито мерцедес, нито никой не го е правил. И то в условия на зверска конкУренцията от всякъде.
  • #2
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този човек, разгада подлостта на VW и премести FIAT в Америка.Ако не беше този ход, Италианците щяха да последват съдбата на PSA !
  • #1
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този гнусен червей разказа играта на Фиат,заедно с Алфа и Ланча.