IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Kodiaq RS ще бъде дизелова

За кросовъра е предвиден 2,0-литров мотор с 240 к.с.

Skoda Kodiaq RS ще бъде дизелова

Чешкият производител Skoda продължава да разширява модификациите на кросовъра си Kodiaq, като предстои излизането на версия RS. Това потвърди пред журналисти един от ръководителите на проекта Иржи Дитрих, според когото тази модификация ще се предлага само с един двигател и той ще бъде дизелов.

Skoda Kodiaq RS ще бъде дизелов

„Мога са кажа,че Kodiaq RS ще бъде с би-турбо дизелов мотор. Ние разполагаме с такъм двигател – 2,0- литров TDI, развиващ 240 к.с. и 500 Нм. Той е е предвиден за платформата, на която е изграден този автомобил”, коментира Дитрих, цитиран от изданието CarAdvice.

От компанията съобщиха, че освен версия RS предстои и излизане на модификация SportLine. Тя ще се разположи над варианта Style, който в момента се предлага с най-високо оборудване. По думите на Дитрих марката SportLine трябва да се превърне за Skoda в това, което е AMG Sport за Mercedes-Benz и S-Line за Audi.

Чехите вече предлагат на пазара Skoda Superb SportLine, която е достъпна както за стандартния модел, така и за комбито. Тя се отличава по черния салон със специално осветление, а също така и с по-големите джанти и с огромния списък допълнителни опции, които се предлага. Очаква се при Kodiaq Sportline да се повтори същият подход.

През 2019 г. кросовърът на Skoda ще излезе и в хибридна модификация, която ще използва силовия агрегат на Volkswagen Passat GTE. Това е комбинация от бензинов двигател с вътрешно горене и електромотор с комбинирана мощност 215 к.с. Този агрегат ще се появи първо на Superb, а след това и на Kodiaq.

Снимка: Skoda
 

Тагове: rs skoda kodiak
0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Знаем го с алуминиев блок е и керамично покритие на цилиндрите, което на 150-200 000 км се изтърква и буталата задират. Знаем ги тези техни дизеларки много добре. Доста хора изгоряха с тях. Не, че бензиновите им са по-цвете, но дизелите им са особено проблемни. Не зная защо всичко това се крие и не се пуска в медиите. Явно има информационно затъмнение с което се подпират за пореден път тези некадърници от ВАГ.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой да им обясни, че това което е AMG за Мерцедес, съвсем не е това, което е S-Line за Аудито. Второто е само козметика. Може би са искали да кажат S моделите.
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    Стига с тия отровни дизели...