IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа и седана Rio

Моделът ще бъде предназначен най-вече за Китай и Русия

Kia показа и седана Rio

Компанията Kia разпространи официални снимки и информация за новото поколение на седана си Rio, който на пазара в Китай се предлага под името K2. Очаква се автомобилът да запази същия външен вид и за Русия, където също ще се произвежда.
Kia показа и седана Rio
Габаритите на Kia K2 са дължина от 4400 мм, широчина – 1728 мм, височина – 1460 мм и разстояние между двете оси от 2600 мм. По този начин китайският седан е с 23 мм по-дълъг и с 28 мм по-широк от предшественика си. Междуосието е пораснало с 30 мм.
Kia показа и седана Rio
Моделът ще се предлага с ибор от два бензинови двигателя – с обем 1,4 и 1,6 литра, развиващи съответно 100 и 123 к.с. За тях освен 6-степенна механична скоростна кутия е предвидена и автоматична трансмисия със същия брой предавки.
Kia показа и седана Rio
През септември тази година Kia показа европейския вариант на хечбека Rio, който е пораснал на размери и е получил 3-цилиндров двигател с обем 1,0 литър. Той се предлага със 100 и 120 к.с. За модела са достъпни още 1,25 и 1,4-литрови атмосферни мотори.

Снимки: Kia

Тагове: kia rio
0 от 500