IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Williams взима син на милиардер

Ланс Строл е шампион във Формула 3 и утре става на 18 години

Williams взима син на милиардер

Новият шампион в европейската Формула 3 Ланс Строл ще бъде представен на 3 ноември като титулярен пилот на тима от Формула 1 Williams. Новината все още не е потвърдена от тима, но бащата на Ланс – Лорънс Строл вече обяви пред канадските медии, че синът му догодина ще кара в световния шампионат. 

Williams взима син на милиардер

Лорънс, чието богатство се оценява на 2,4 милиарда долара, е в основата на бързото развитие на кариерата на Ланс. За да прогресира синът му в Европа, Лорънс купи цял отбор във Формула 3 – Prema, Ланс стана №1 в него, а милиардерът нае инженери и механици от Williams, които да поддържат болида на Ланс. 

 

Естествено, във Формула 3 никога досега не е имало такова масирано вложение, което се отрази и на резултатите на Ланс, който взе титлата с огромен аванс и спечели 14 победи в 30 старта. Вторият в това подреждане записа едва 4 победи през сезон. 

 

Но Строл-старши гледа на подготовката на сина му за Формула 1 изключително сериозно – през тази година Williams реализира специална програма, подготвена за Ланс – тестове с по-стар болид за Формула 1 на повечето писти, включени в календара на световния шампионат. Цената на подобна подготовка е гигантска – 20 милиона долара. 

 

Лорънс Строл е спряган за новия акционер в Williams, но тези слухове бяха опровергани. Той обаче е един от кандидат-купувачите на Force India, но според неофициална информация от лагера на семейство Строл, милиардерът е готов да изчака още малко, за да притиснат още повече проблемите Вижай Малия и той да се съгласи да продаде тима си на по-ниска цена. 

 

Представянето на Ланс като титуляр на Williams е насрочено за другата седмица защото пилотът навършва 18 години утре. А преди да навърши 18 години основният спонсор на тима Martini не може да го използва в рекламите и маркетинговата си кампания, все пак става въпрос за алкохол. Така че от другата седмица канадският моторспорт отваря нова страница в развитието си – Ланс Строл идва във Формула 1, макар и по различен път в сравнение с Жил и Жак Вилньов.

0 от 500