IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin ще предложи електрическа спортна кола

Седанът RapidE ще струва поне 200 000 евро

Aston Martin ще предложи електрическа спортна кола

Ръководството на британския производител на спортни автомобили Aston Martin даде зелена светлина на проекта по създаването на електрическа версия на модела Rapid S.
Aston Martin ще предложи електрическа спортна кола
Машината ще носи името Aston Martin RapidE, като ще представлява серийна версия на едноименния концепт, показан преди година. Той бе разработен съвместно от английския производител и компанията Williams Advanced Engineering, която е създала електрическия агрегат за автомобила.

За изминалата година Aston Martin намери нов партньор в лицето на китайския електронен концерн LeEco. Това позволи на директора на компанията Анди Палмър официално да обяви, че Aston Martin RapidE ще се появи в серийно производство. По думите му, това ще отнеме няколко година.

Според Autocar, напълно реално е подобен автомобил да бъде напълно готов в края на 2018 г., тъй като Палмър е напълно наясно какви са трудностите при разработката на електрически коли. Топ-мениджърът ръководеше проекта по пускането на пазара на Nissan Leaf, докато работеше за японския производител.

„Мога да кажа само, че Aston Martin RapidE няма да се конкурира с Tesla Model S, тъй като американският модел стои с едни клас по-надолу”, бе лаконичният коментар на Палмър.
Aston Martin ще предложи електрическа спортна кола
Очаква се Aston Martin RapidE да получи 4 електромотора с обща мощност 1000 к.с. Годишно компанията ще произвежда между 100 и 400 електрически седана на цена от около 200 000 евро.

Снимки: Aston Martin

Тагове: aston martin rapid
0 от 500