IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Logan се изравни с Tesla Model S

Пробегът на румънския електромобил е 500 километра

Електрическият Logan се изравни с Tesla Model S

Популярният бюджетен седан Dacia Logan съвсем скоро може да се появи на пазара и в изцяло електрически вариант. Това обещават от румънската компания Prime Motors, която представи електрически Logan на изложението „Ромекспо” в Букурещ. В компанията са разработили три варианта на електромобила, като те се различават основно по капацитета на батерията, който може да е 11, 22 или 45 киловатчаса. 

Електрическият Logan се изравни с Tesla Model S

Това означава, че с електрическият Logan в зависимост от батерията си има пробег 125, 250 и 500 километра. Версията с най-дългия пробег почти се изравнява по този показател с най-мощния вариант на Tesla Model S – P100D, който изминава 507 километра с едно зареждане. 

 

От румънската компания все още не са обявили какви са характеристиките на електромотора, който задвижва най-новия вариант на Logan, но са налице част от динамичните показатели на електромобила – 160 км/ч и ускорение от 0 до 100 кч/ за 9 секунди с кола с ограничен на 45 киловатмаса капацитет на батерията. 

 

Премиерата на електромобила идва малко след представянето на фейслифта на второто поколение на Dacia Logan, което дебютира на салона в Пази есен. От Prime Motors обявиха и цените на три варианта на електрическия Logan, които са 15 000, 18 000 и 26 000 евро. Като се приспаднат отстъпките, които покрива държавата, цената става по-поносима: най-евтината версия е 9000 евро, а най-скъпата - 20 000 евро.

0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    1234 ( преди 7 години )
    Момци важното е друго, важното е ,че тези в Румъния не само правят автомобили смисъл сглобяват,а явно и проектират. Просто това на което се смеехме и викахме "мани ги тия индианци на север от Дунав" вече е на светлинни години от нас. румънците за 15 години ни издухаха и освен да им завиждаме друго не ни остава. Това е една Маковей и една чиста съдебна система води до това, работеща икономика и работещи правила! А това дали си струва ,да струва си повече от нашето нищо!
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    20 000 евро за дачия, ле ле....:))) На бас, че продажбите им няма да "изтрепят рибата"!
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    бай *уй ( преди 7 години )
    Но какво ли да разправям на напушени нафтаджии, които няма да разберат нищо. На тях им е добре да пуши, трака и цапа колата. Като подадат газ зад тях да има облаци черен дим. Те на това се кефят. Хубаво им е също да са редовно по сервизите. А неща за разваляне по нафтовите печки колкото си щеш. И зимата в студа им е хубаво да въртят стартера и да не пали. Кеф им е да обсъждат от къде да си купят нафта зимата, която да не лоясва. Аз на тези напушените им викам мазохисти. Такива са всичките.
  • #4
    20 rate up comment 1 rate down comment
    бай *уй ( преди 7 години )
    Като сметнем, че с ДВГ ще плащате данъци, имате скъпо обслужване, масла, ремъци, филтри, безплатно паркиране на електромобили и още и още то за 200 000 км. ще сте избили цената на електромобила, а на нафтовата печка ще и наливате само пари. Да не говорим, че динамиката на електричката е много по-до ра и от там кефа ще е голям. Чисто, безшуно и удобно, а не някой пушещ и тракащ дизел. Освен всичко цените на горивата се покачват, както виждате и електричката по-рано може да е избиете.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ех, мъка - мъкаа .. ( преди 7 години )
    де е Ямбол, а де е Стамбул ..
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    до зеленуха ( преди 7 години )
    коя е тази дачия която минава 100км с 5-6лв за дизел? Ти изкара среден разход на дачията 3-3,5литра на 100км. С ква цена на литър смяташ?
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    при тази аеродинамика с 45квтч батерия и 250км при 100км/ч няма да измине, така че да не се лъжем