IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda обнови бестселъра си

Семейството Octavia получи нови светлини и допълнителни асистенти

Skoda обнови бестселъра си

Въпреки бума на популярност сред кросовърите и гръмката премиера на Kodiaq, в Skoda продължават да считат Octavia за най-важния си модел. Компанията представи официално неговия фейслифт, който е засегнал цялото семейство на най-упешния автомобил на марката.
Skoda обнови бестселъра си
Основното след обновяването са двойните главни светлини, които са изцяло в стила на кросовъра Kodiaq. Светодиодната предна оптика се предлага като опция и ще замени сегашвите биксоненови фарове. Леко преработена е и предна броня, където фаровете срещу мъгла са получили различна форма. Променена е и задната броня, както и намиращите се над нея светлини. За модела са предвидени и нови 16-18-цолови джанти.
Skoda обнови бестселъра си
Дизайнът на интериора на Octavia си остава същият, но при най-високото ниво на оборудване се предлага мултимедийна система Columbus с 9,2-инчов тъч-скрийн, при който напълно отсъстват копчета и бутони. В салона вече е включено и специално допълнително осветление.
Skoda обнови бестселъра си
Обновеният модел е получил системите за безопасност на „баткото” Superb. Сред тях е система за предотвратяване на евентуален сблъсък с пешеходци, която има функция Front Assist. Налице са още асистент за теглене на ремарке, обновена система за автоматично паркиране и др. Сред опциите попадат още възможност за загряване на волана, както и специален ключ, който помни настройките на няколко шофьора.
Skoda обнови бестселъра си
Гамата двигатели при Octavia се запазва, като на европейския пазар моделът ще се предлага с бензинови и дизелови двигатели с обем 1,0-2,0 литра, развиващи от 84 до 184 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и DSG с 6 или 7 предавки. Като опция се предлага адаптивно окачване, а най-мощните версии – с двигатели 2,0 TSI и 2,0 TDI, могат да бъдат оборудвани със система за задвижване на четирите колела. Предстои излизането и на „напомпана” RS-версия.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Старите Октавия са много здрави! За тези от последните години... нищо не мога да кажа. Но то във всички марки се забелязва намаляване на качеството...
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бръм ( преди 7 години )
    Дано поне материалите са по-качествени, защото след 2 и 2FL 3-ката е леко назад с качеството на използваните материали в купето, а цената .... цената с дежурните проценти нагоре....
  • #17
    3 rate up comment 3 rate down comment
    nenone ( преди 7 години )
    и за капак от много избиране налетя на рено, нали? хак да ти е сега ...вероятно ще приключиш с реното за 6 месеца, освен ако междувременно не си се увредил тотално.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Въх, уплаши ***!
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Нов внос коли не купувам. Само нови от магазина.
  • #14
    4 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    По принцип сте прав, но в случая с Октавия не е точно така, просто защото реших да си спестя личният опит ;). При покупката на последният си автомобил (тази година), Октавия беше една от опциите които разглеждах. Говорих с доста хора от монтьори до приятели които имат такива коли и отзивите не бяхе никак ласкави (разглеждах само дизеловите версии). Имам близък приятел който само след две години каране я продаде и каза че е приключил със Шкода.
  • #13
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    или на коли нофнос с които бог знае какво се е случило през последните няколко години и 100 хил км след гаранциятаИначе за шкода - колега караше октавия 2 купувана нова и единствената му забележка беше еура тек.
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Явно дизайнера на Кодиак се е развихрил и тук ;))). Бегла справка в класациите за надеждност показва, че Шкода Октавия е много надежден автомобил ... до 2011 година.
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    olo ( преди 7 години )
    Малко немога да и свикна за сега, но започва да ми харесва все повече :)Ало сайта може да сложите и клипчетоhttps://***.youtube.com/watch?v=gb1y-2_zsTw
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Корола не се продава в Англия защото е малък седан а там не ги търсят. Там се търсят хечове комбита и големи седани. Дори има модели които са преработени в хеьч само за да има интерес там: Шевролет Круз, новият Фиат Типо, мисля и Инсигния лифтбек. Всички френски малки седани са предвидени за източна Европа и бедните пазари. Дори не се произвеждат във Франция. Това като цяло бих казал че важи за западна Европа