IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

Lexus и Toyota са начело в класацията на Consumer Reports

В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

Авторитетното американско издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за надеждност на автомобилите. Тя се прави въз основа на данните получени от 500 000 читатели, които са предоставили впечатленията си от своите коли. В рейтинга са включени превозни средства, произведени през периода 2000-2016 г.
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Крайният резултат за всяка марка е определян след отделно изследване на всеки неин модел. На първо място е неизменият победител в класацията през последните 3 години – Lexus. След него отново се нарежда Toyota, докато на трета позиция е Buick. Американската марка се придвижва с 4 места напред в сравнение с миналата година.

Най-голям прогрес записва Infiniti – 16 позиции напред и 8-о място в подреждането. Любопитното е, че марки като Volvo и Volkswagen влизат в графата „най-малко надеждни”. Там е и Tesla, чиито автомобили за първи път влизат в рейтинга. Техните собственици обаче не са доволни, като се оплакват от сложния механизъм на вратите на кросовъра Model X, от уплътненията, както и от проблеми с електронните системи.

Най-надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни
Най-малко надеждни
В САЩ отново избраха японските коли за най-надеждни

В първата графа са поставени местата на марките в класацията, а във втората е класирането им от миналата година. В третата е името на марката, а в четвъртата - броят на оценяваните нейни модели. В последната графа е посочен общият брой на точките, които всяка марка получава.

Снимка: Lexus

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #46
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Почти вярно ( преди 5 години )
    После Маздите били кофти-да бе!
  • #45
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    @, много просто - Лексус е по-висок премиум клас от Мерцедес. A-клас започва от 2.980 милиона йени, СТ - от 3.66 милиона йени. 20% нагоре. Освен това като бранд в Япония Лексус е само на 12 години а и Тойота предлага премиум модели като Краун Маджеста и Марк Х, които се припокриват с модели на Лексус.
  • #44
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да, Ауди на 4-то място. Кога заблуждават! С тяхното палачорско качество са поне за 50-то място. Платили са си пак.
  • #43
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Поредната скалъпена история....
  • #42
    2 rate up comment 4 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Shwaben zi kasken ja objasni zashto Mercedes - Benz v Japan prodava poveche ot Lexus ? I veche sme kam krajana godinata , kakviti parvi 3mesechija !?
  • #41
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Ха-ха-ха! Да бе, избиват се японците за немски кочини ..Класиране по продажби в Япония за първо тримесечие 2016:1 Toyota 1,157,9142 Honda536,995...10 Mercedes-Benz 50,402...14 VW 36,760линк: http://***.best-selling-cars.com/japan/2016-q3-japan-best-selling-car-brands-models/За пореден път вагонетките доказват че живеят в няква тяхна си паралелна реалност..
  • #40
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Call 911 ( преди 7 години )
    те самите японци предпочитат да карат европейски коли------Това е селската кръчма ли го чу? Или го прочете в германофилския форум? Щото аз такова нещо не знам. И това че има малък процент японци, които карат евро коли не значи, че е масово.
  • #39
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    те самите японци предпочитат да карат европейски колиседнали сте на един болен ***- дошо да му се връзвате на бръщолевенията !
  • #38
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Нека карат японски трошки. Не се опитвайте да набивате акъл там, където е очевидно, че не би могъл да се задържи. Още от първата си кола, са се качили на тия трошляци. Те нямат база за сравнение. Ако имаха, никога не биха писали такива тъпотии-че Тойота били най-яките коли, че Хонда правели най-добрите мотори, че Лексъс бил премиум бранд. Широко рекламираните претенции на смешните японци,са именно това - неоснователни претенции... и нищо повече. Аз да си карам новата 4-ка, пък нека ми е зле!
  • #37
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    седят постоянно по сервизите от акция в акция собственици им доволни това не го разбирам.......