IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati отлага Alfieri за 2020 година

Шеф на компанията най-после потвърди слуховете

Maserati отлага Alfieri за 2020 година

Maserati отлага новия си модел Alfieri за 2020 година, съобщи списание Autocar, което цитира шефа на марката за Европа Джулио Пасторе. Новият спортен модел на италианците, който ще е пряк пазарен съперник на Porsche 911, трябваше да бъде представен през 2014 година, но вече сериозно закъснява. 

 Maserati отлага Alfieri за 2020 година

Концепт, който показваше как ще изглежда Alfieri, се появи на изложението в Женева през 2014 година, като от Maserati обявиха, че стартът на производството предстои съвсем скоро. Сега обаче Alfieri се бави, тъй като в Maserati приоритетът е да бъдат лансирани наследниците на GranTurismo – купе и кабриолет. 

 

Проектът Alfieri се роди под ръководството на бившия шеф на марката Харалд Вестер, който тази година беше сменен от досегашния шеф по продажбите на FIAT Chrysler в САЩ Рийд Бигланд. Говорителка на Maserati не пожела да потвърди дали решението за забавянето на Alfieri идва от Бигланд. 

 

Големият шеф на FCA Серджо Маркионе вече обяви, че очаква продажбите на Maserati да достигнат 75 000 годишно до 2018. Миналата година компанията продаде 40 000 коли. Тези резултати определено ще се подобрят, тъй като предстои лансирането на кросоувъра Levante в САЩ – най-големият пазар на марката, където през 2015 година италианците са продали 37% от колите си.

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе вие май сте спали на отворен прозорец?Чиби и новото куатропорте се продават, като топъл хляб.Ферари мачка от 20 години без реален конкУрент и ограничава принудително продажбите си, за да запази ексклузивността на марката.Алфа смаза конКуренцията по всички параграфи с жулията и тепърва започва продажбите на този модел.А отвъд океана и в Южна америка правят фурор направо с моделите на групата и постигат невиждани продажби.Страшни тъпири има в тоя форум ей!
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Положението във Фиат Групата е трагично.Като се започне от фиат и се стигне до Феррари - всичко се руши с невиждани темпове. Следва провал след провал - Джулия не се продава, Леванте не се продава (не съм съгласен с RRE435i, че е грозно, но е факт, че колата предлага абсолютно средняшко ниво от типа Нисан Мурано, пък са му забили цена като на Х5М... което е просто в космоса в сравнение с Леванте, т.е. трябва да не си добре, за да си купиш този SUV). Маркионе просто я разсипа тая компания!
  • #3
    11 rate up comment 18 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Ne se izlagai,tova levante za koeto govoria e absolutno po djoba mi,to dori e po oftino ot RRS HSE,no az li4no nikoga ne bih si go vzel za6toto me otvra6tava na van6en vid,ima prekaleno nejno izla4vane a i materialite v salone ne otgovariat na moite iziskvania.
  • #2
    15 rate up comment 10 rate down comment
    ДО-RRE435i ( преди 7 години )
    Гроздето кисело а ?МИЛИОНЕРЧЕ (?_?)
  • #1
    8 rate up comment 27 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Tipi4na jabarska istoria.A djipa im e pod vsiakakva kritika.Izklu4itelno grozen i kalpavo napraven