IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes за селски стопани

Броени часове преди премиерата на новата X-класа, да си припомним другите пикапи с трилъчата звезда

Mercedes за селски стопани

Немалко почитатели на Mercedes ще преживеят известен шок днес, когато компанията, станала нарицателно за лукс, ще представи своя нов... пикап.

Дори и в последните часове преди премиерата още се спекулира дали той ще се нарича GLT, или X-класа. Но останалото е ясно: платформата на новия Nissan Navara, но в по-луксозно изпълнение и с повече оборудване.

Истинските ценители на марката обаче едва ли ще се изненадат чак толкова - те знаят, че и преди трилъчата емблема е украсявала подобни машини. Auto Express ни предлага бърз поглед назад към предишните пикапи от Щутгарт.

 
Mercedes за селски стопани

Mercedes 170 V пикап

Първият опит, базиран на класическия модел 170 V от 40-те години. Пикап версията е и първата кола, тръгнала от възродената поточна линия след края на Втората световна война.

 

Mercedes за селски стопани

Mercedes W115 пикап

Един от най-редките - а също и стилните - пикапи в историята. Тази товарна версия на елегантния седан от 70-те е произвеждана за кратко в Аржентина.

 

Mercedes за селски стопани

Mercedes G-класа пикап

Също като другите офроуд легенди Jeep Willys и Land Rover Defender, тази машина е създадена първоначално за нуждите на армията. Версията пикап се предлага от 1979 насам.

 

Mercedes за селски стопани

Mercedes Vario Research

Този прототип от 1995 можеше да сменя каросерията си и да се превръща в пикап, седан, комби и кабриолет, според нуждите ви. За жалост Mercedes така и не го произведе, а името Vario бе прехвърлено върху един скучен микробус.

 
Mercedes за селски стопани

Mercedes G63 AMG 6x6

Защо ви е 4х4, когато можете да имате 6х6? Петте заключващи се диференциала и 5.5-литровият двигател с 536 коня направиха тази кола истински хит сред петролните шейхове в Близкия изток - които по стечение на обстоятелствата са и от малкото хора, които могат да си позволят цената й.

 

Mercedes за селски стопани

Mercedes Viano Activity

Още един концепт, опитал се да съчетае две привидно несъчетаеми форми - ван и пикап. Според маркетинга на Mercedes това било комбинация от "американски стил и европейка динамика". Но публиката не откликна особено ентусиазирано.

0 от 500