IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7-местен SUV ще смени SEAT Alhambra

Испанската марка ще изгради цяла гама кросоувъри

7-местен SUV ще смени SEAT Alhambra

В най-близко бъдеще новата SUV гама на SEAT ще се разрасне в посока големите кросоувъри със седем места, като това ще стане за сметка на популярния миниван Alhambra. Това заяви главният дизайнер на испанската марка на Volkswagen Алехандро Месонеро през Automotive News. 

7-местен SUV ще смени SEAT Alhambra

„Ще произвеждаме голям модел, но ще изглежда по-различно – обясни Месонеро. – Така, че ще има нов автомобил, но няма да е дизайн на ван. Сигурното е, че SEAT отново ще има модел със седем места, обаче мислим за модел, който ще е по-близък до това, от което се интересува пазарът. В момента всички търсят SUV модели, не можем да пропуснем тази тенденция.” 

 

Последното поколение на Alhambra, който е технически идентичен с VW Sharan се произвежда от шест години, като през миналата година получи внимателен фейслифт. Почти сигурно е, че моделът, който ще замени Alhambra, ще е базиран на концепта 20V20, дебютирал в Женева през миналата година. 

 

Но 20V20 беше представен във вариант с четири места. Месонеро обаче поясни, че това не е проблем по отношение на производствената версия на SUV модела, който най-вероятно ще излезе на пазара в конфигурация 5+2 места, като тези на третия ред ще са сгъваеми.

Тагове: seat alhambra
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Bita karta sa shtoto prodavat po malko ot Lada!
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А1 и Алфа Мито също са доста оскъпени, Пунто ми харесва, но май няма добри отзиви. Та от по-новите коли в ниския клас само Пунто, А1, Алфа МиТо, Пежо 208 и Ибизата ми харесват. От тези прецених, че Ибизата е най-достъпна спярмо това, което предлага. Пежо 208 няма дизел с автомат у нас, което е непонятно, защото Пежо имат много хубави роботизирани кутии, та си взех Ибиза дизел DSG.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо бита карта? Наскоро търсих малко кола и се оказа, че ми допадат като визия и качества само Пежо 208 и Ибиза. Поло е по-скъпо от тях и скучно, Фабия е евтина, но некрасива, новият Хюндай и20 не ми допада, Киа Рио не може да ме грабне, макар че и двете са качествени, а японските от години пускат едни скучни моделчета, които дори не запомняш как изглеждат. Ситроен С3 също ми е скучен, Клио ми грознее, та от френските остава само 208. Опелите са скучни, на Форд харесвам само Б макс и взех Ибиза
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Tiq sa bita karta spoko!
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    да да ( преди 7 години )
    За мен тази марка не съществува.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    да де! ( преди 7 години )
    испанския вариант на шкода кодиак