IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 208 също преминава на ток

Хечбекът ще може да измине 450 км. с едно зареждане

Peugeot 208 също преминава на ток

Следващата генерация на Peugeot 208 ще получи изцяло електрическа версия, съобщава Auto Express, като се позовава на Марион Давид – ръководител на проекта 3008. Тя е била попитана от журналисти дали компанията ще прави електромобили на платформата EMP2, като е отговорила, че засега това не се предвижда, тъй като използваните от компанията батерии не могат да осигурят достатъчен пробег на големите модели.
Peugeot 208 също преминава на ток
Давид обаче е признала, че в Peugeot са готови да пуснат модификация на ток на хечбека 208. Неговото излизане на пазара е част от стратегията на алианса PSA Group, обединяващ марките Peugeot, Citroen и DS, според която всички малки модели на трите компании ще бъдат изградени  на нова модулна платформа.

Шасито се казва CMP (Common Modular Platform), като е построено съвместно с китайците от Donfeng. То ще има вариант, презназначен изцяло за електромобили - e-CMP. Благодарение на него всички модели на ток ще получат мотор със 115 к.с. и комплект литиево-йонни батерии с емкост 50 кВт/ч, които ще осигурят преход от 450 км с еднозареждане. Първият от тези електромобили ще бъде именно Peugeot 208.
Peugeot 208 също преминава на ток
Следващото поколение на самия модел ще се предлага и със стандартни двигатели с вътрешно горене. Бъдещото 208 ще използва голяма част от новия Citroen C3, показан на автосалона в Париж тази есен. На външен вид хечбекът ще прилича много на Peugeot 308, а отвътре ще получи така наречения i-Cockpit – интерфейс, основан на цифрови технологии, който помага на шофьора.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 208
0 от 500