IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS ще прави съперник на Audi Q5

Луксозната марка ще създаде и първия електромобил на PSA

DS ще прави съперник на Audi Q5

Премиум марката на Citroen – DS, планира SUV модел от средния клас, който ще е пряк съперник на Audi Q5, съобщи британското списание Auto Express. Изданието цитира шефа на Peugeot Максим Пика. 

DS ще прави съперник на Audi Q5

Новият модел ще дебютира в Женева през март 2017 година, а се очаква дизайнът му да е силно повлиян от концептуалния Wild Rubis, който се появи през 2013 година. 

 

След появата на модела от средния клас, през 2018 DS планира да представи и компактен кросоувър, който пък ще е позициониран срещу Mini Countryman и Audi Q1. Той ще бъде изграден върху модулната платформа, използвана при следващото поколение на моделите Peugeot 208 и DS3. 

 

Пика обяви и, че първият сериен електромобил на групата PSA ще дебютира на пазара под марката на DS. Той ще е част от новата стратегия на френската група, според която между 2019 и 2021 година PSA трябва да представи 11 екологични модели – три електромобила и 8 plug-in хибриди. Освен това DS е и марката на PSA, която е най-насочена към електромобилите – компанията вече участва сериозно в световния шампионат Формула Е, където е партньор на тима Virgin на сър Ричард Брансън.

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    White ( преди 7 години )
    Мамини хейтърчета сладки и комплексирани
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    смях в залата ....
  • #3
    7 rate up comment 17 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Малко ми прилича на конглокенцията на новата Алфа с БМВ - едните са им конглокенти, ама другите не знаят за това ;))). Като им гледам новите модели на ПСА, пътят за тях е само надолу. Отделно който ги е карал, знае за качеството им на материалите, сглобяване и надеждност. Но цените им са на макс. Иначе СФА са отворили лавката на Цариградско и в Неделя и продават вафли (опс извинявам се коли, не че дилърите им там правят някаква разлика). Сравнете например Пежо 508 с Рено Талисман и ФВ Пасат ...
  • #2
    12 rate up comment 17 rate down comment
    кн ( преди 7 години )
    Ами смях наистина. DS нямат ултра новия 1.9TD. Къде са тръгнали .... не знам. :)
  • #1
    12 rate up comment 21 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    неделен смях