IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Екстравагантни врати за наследника на Fisker Karma

Оказва се, че Tesla Model X няма да е единственият електромобил с необичайни врати

Екстравагантни врати за наследника на Fisker Karma

Шефът на Fisker – Хенрик Фискер – обяви, че новият автомобил на компанията, ще има смел дизайн, част от който ще бъдат врати с вертикално отваряне. Необичайното в случая е, че те са четири на брой, а задните се отварят наобратно. Това виждаме от снимка, публикувана в Twitter от самия Фискер.

Екстравагантни врати за наследника на Fisker Karma

Според него по този начин дизайнерите гарантират улеснен достъп до интериора на машината, както и сериозен плюс за нейния имидж и характер.

Отварящите се нагоре врати, които обикновено свързваме с италианските суперавтомобили, позволяват лесно влизане и излизане от кабината, дори в пренаселени паркинги. Освен това, те са атрактивни и допринасят за футуристичното излъчване на новият Fisker, чийто цялостен дизайн все още тъне в мистерия.

От предварителните изображения става ясно, че колата ще има елегантен профил, фини линии, нисък „нос“ и характерно задно крило. Новият модел ще бъде конструиран изцяло от алуминий и въглеродни нишки, което означава, че ще бъде лек за размерите си.

Екстравагантни врати за наследника на Fisker Karma

Новият автомобил, който все още няма име, ще играе ролята на наследник на не особено успешния електромобил Karma. Той също ще се задвижва от електрически двигатели и подобно на моделите на Tesla, ще бъде ориентиран към хората, търсещи „премиум“ качество. От компанията уверяват, че благодарение на използвана нова технология при батериите, максималният пробег с едно зареждане ще достига 644 км.

Пред Bloomberg Хенрик Фискер коментира, че новият автомобил ще бъде „спортен и просторен“, както и че „със сигурност ще разполага с някои характерни за моя дизайн решения“.

Задвижващата система ще бъде специално разработена от новосформирано дъщерно дружество, на име Fisker Nanotech. От информацията става ясно, че за да постигнат завидния максимален пробег, инженерите на Fisker ще използват лития по нов начин, за да създадат по-ефективни батерии.

Очакваме допълнителна информация в идните месеци.

Снимки: Fisker

Тагове: fisker karma tesla model x
0 от 500