IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep готви 2 нови модела

Освен конкурент на Range Rover, американците ще предложат и компактен модел

Jeep готви 2 нови модела

Въодушевени от успеха на Renegade и открилите се перспективи пред показания съвсем наскоро Compass, шефовете на компанията Jeep смятат в съвсем близко бъдеще да предложат на пазара още 2 нови всъдехода. Това съобщи шефът на марката Майк Менли, цитиран от Autocar.

Jeep готви 2 нови модела

За единия от тях вече се знае, че ще носи името Grand Wagoneer и ще се превърне в новия флагман на марката. Той ще бъде разположен над Grand Cherokee в гамата на американския производител, а от информацията става ясно още, че по този проект се работи вече 5 години.

Очакванията са той да бъде напълно готов през 2018 г., а след пазарния си дебют ще трябва да се конкурира с Range Rover Autobiography. В Jeep са на мнение, че подобен луксозен автомобил ще може да се продава на цени от 140 000 щатски долара.

Вторият очакван модел на марката е компактен SUV, който ще е по-малък от Renegade. Неговата дължина ще бъде по-малка 4 метра, което ще го приближи до размерите на Fiat Panda Cross или Ford EcoSport. Въпреки скромните си габарити, новият модел ще запази всички типични за марката черти, като предстои да бъде решено дали ще се продава в цял свят или само на определени пазари, където има интерес към такива коли.

В Jeep вече работят усилено и върху следващото поколение на Wrangler, както и върху пикап, който ще използва шасито на легендарния модел. Концернът Fiat Chrysler Automobiles обяви, че ще инвестира над 1 млрд. долара за модернизация на два от американските си заводи, в които ще се произвеждат новите модели.

Снимки: Jeep

 

Тагове: jeep wrangler grand wagoneer
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 7 години )
    E колко са хорта на които им трябва кола с висока проходимост? Печалбите идват от паркетните СУВ. То затова и няма много модели които са истински офроуд машини. Джип правилно се насочиха към тоя сегмент
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    amc242 ( преди 7 години )
    ще се възроди ама друг път, то едно време французите ги закопаха сменеявайки хубавия 4 литров шестак с италиански дизели, сега директно от производителя, отделно сега чероките e толкоз малко, че едва се събира човек, а те 2 по малки модела тръгнали да правят, jeep e марка която преди се свързваше с висока проходимост
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 7 години )
    Виж как можело значи!Джийп определено се възроди под управлението на Фиат.Всички модели имат добър дизайн и като цяло са подобрени.Браво!