IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жените зад волана са по-нервни! Поне на Острова

Дамите също реагират агресивно, показа ново изследване

Жените зад волана са по-нервни! Поне на Острова

Жените шофьори са по-нервни и агресивни в сравнение с колегите си от силния пол. Това показва изследване сред автомобилистите във Великобритания, осъществено от екип на лондонския университет „Голдсмитс” и автомобилния производител Hyundai. 

 Жените зад волана са по-нервни! Поне на Острова

Според резултатите, 14% от жените зад волана реагират агресивно, когато по време на движение другите шофьори им свирят с клаксон, някой вика по тях или им дава съвети за шофиране. 13% пък от дамите реагират нервно, когато видят кола, която се престроява без мигач. 

 

51% от анкетираните дами заявяват, че обичат да шофират, тъй като това им дава чувство за свобода. Други 19% шофират, защото им се налага да са мобилни, а 10% смятат шофирането за проява на независимост. 

 

Музиката действа добре на дамите зад волана – 54% признават, че когато пеят в колата се чувстват щастливи. 70% от анкетираните заявяват, че слушат поп музика докато карат, а 61% избират рок музика. 

 

И още нещо, дори концентрацията при шофирането не ограничава способностите на жените да общуват – 29% заявяват, че докато карат им е по-лесно да общуват с други хора, а 14% са на мнение, че шофират по-добре докато си говорят с някой друг в колата.

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    примерно ( преди 7 години )
    Нервни са ,да .А познайте защо ? :) :) Нещо все не им стига май.Но шегата настрана винаги както и в живота те са прави независимо че ще те изблъскат от пътя кухи ***.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Такива изобщо не ги пускам. Няколко пъти са ми забърсвали предния калник, но не ги оставям даси правят каквото те си решат в разрез с всякакви закони, правил и норми. Никаква толерантност за подобни индивиди не трябва да има! давате ли им път те ще продължават все така и ще стават от нагли по-нагли. Като направят няколко катастрофи ще разберат, че така не се кара! А че жените са нахални, нагли и неспособни шофьорки го виждам всекидневно. Никаква толерантност няма от тяхна страна! Ни-Ка-Ква!!!
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Понякога се чудя да се ядосвам ли на жените шофьори или да махна с ръка. Веднъж бях на косъм да опердаша една кака. Карам си аз в дясната лента тя кара успоредно с мен в лявата. в Един момент решава, че трябва да мине в моята лента и директо си тръгва надясно към мен. Натиснах клаксона мигновенно докато отбивайки към тротоара, без да се притесни тя продължи да ме притиска, набих спирачки да изостана, тя си влезе пред мен, отвори си прозореца, изкара си ръчичката показвайки среден пръст и замина.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до: е46 ( преди 7 години )
    e46,бас държа, че това което ни разказваш се е случило на теб. Някой батка ти е извил рахитичното вратле, начокал ти е кухата хралупа и ти е метнал ключовете на талигата, която караш някъде, за да нямаш достъп до нея. Ти си типичен представител на наглите, агресивни и безотговорни шофьори на пътя. Държанието ти във форума го издава. Обикновено страхливите мишки се крият зад екрана или зад волана и избиват комплексите си. Не забравяй обаче, че все някой ще те набара някъде и тогава...
  • #3
    5 rate up comment 12 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Аз съм забелязал че жените не са агресивни ама са лоши шофьори.Мъжете са по-агресивни ама и аз съм имал случай на агресия.Тогава бях като пешеходец и вървя по тротоара и гледам едно дете пресича и някъв с шевролет каптива на зебра взел да му свири и му светка.На мен като ми падна пердето отворих му вратата и го хванах за тънкото вратле изкарах го и го хвърлих на улицата. След това се му взех ключа и го хвърлих във една трева.Как се сдържах да не му оставя средна телесна не знам.
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    силно уплашен ( преди 7 години )
    Пази боже , жена зад волана .
  • #1
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нeгър скиор и жена шофьор НЯМА!!!Това, че някой жени имат книжки в никакъв случай не ги прави шофьори!А, че са агресивни и нагли го виждам всекидневно в Германия. Това са най-нетолерантните същества на пътя. Ти им даваш път и ги пущаш, а точно в следващият момент, когато те трябва да дадат път на някой се тикат и не дават. А толкова нагло се тикат понякога, че направо ми става лошо. Абе да има 1 метър между теб и предния и някоя офца ще се тикне там да пречи. И почва едно газ-спирачка, газ-спи