IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически Corvette C7 за 750 000 долара

Уникалната машина ще има 660 коня максимална мощност

Електрически Corvette C7 за 750 000 долара

Електрически Corvette C7 за 750 000 долара


Американската компания Genovation Cars показа следващия си електрически автомобил - Genovation Extreme Electric (GXE). Той е построен на базата на Corvette C7, с електрическо задвижване е и ще бъде произведен само в 75 бройки. Цената: 750 000 долара.

Новият GXE на компанията от Мериленд ще разполага с 660 к.с. максимална мощност и 813 Нм въртящ момент, генерирани от два електромотора. Още не е съвсем ясно с какъв капацитет ще са батериите, но прогнозите са пробегът на колата при нормално шофиране да не надхвърля 210 км.

От Genovation Cars обаче споделят, че този недостатък ще бъде наваксан с други предимства. Разпределението на теглото между предния и задния мост ще е близко до идеалното - 50:50, докато визията на Chevrolet ще остане почти недокосната отвън. Въпреки това отвътре уникални елементи в интериора ще отличават GXE от оригиналния C7.

Бъдещият спортен електрически Corvette ще влезе в производство най-рано през 2019. Всеки клиент ще трябва да плати 250 000 долара предплата. За сметка на това производителят обещава да няма две напълно идентични коли, тъй като всеки собственик ще може сам да определи какво иска.

Това не е първия подобен проект на Genovation Cars. Само преди няколко месеца компанията показа своя също изцяло електрически GXE Z06, който успя да развие скорост от 330.8 км/ч и подобри рекорда за най-бърз автомобил, задвижван от електричество.

0 от 500