IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 5008 излиза на пазара догодина

Френският кросовър ще се конкурира най-вече със Skoda Kodiaq

Peugeot 5008 излиза на пазара догодина

Новото поколение на Peugeot 5008 бе основната премиера на френския производител на автосалона в Париж. Моделът, който досега представляваше миниван, вече се позиционира като 7-местен кросовър. От компанията обявиха, че продажбите в Европа ще стартират през 2017 г., като основният конкурент на техния модел ще бъде новата Skoda Kodiaq.
Peugeot 5008 излиза на пазара догодина
На външен вид Peugeot 5008 следва стилистиката на хечбека 308, който е построен на платформата EMP2. Машината има всъдеход стил, благодарение на високата си стойка и на допълнителните предпазители по каросерията Кросовърът е дълъг 4640 мм, а разстоянието между двете оси е 2820 мм. При свалени задни седалки обемът на багажника е 1060 литра.
Peugeot 5008 излиза на пазара догодина
В интериора на модела са се появили 12,3-инчов дисплей, който изпълнява функцията на приборен панел, както и 8,0-инчов сензорен екран на мултимедийната система. Водачът разполага и с 3D-навигация с функция за гласово управление, а също така и с проекционен дисплей на предното стъкло.

В гамата двигатели са включени бензинови агрегати от серията THP, развиващи между 130 и 215 к.с., както и дизели – HDI с мощност от 120 до 180 к.с. Очаква се в близките 2-3 години на пазара да излезе и хибридна модификация.
Peugeot 5008 излиза на пазара догодина
Ооборудването на модела разполага още със система за екстренно спиране, система за предупреждение за напускане на лентата на движение, функция за автоматично превключване на светлините, адаптивен круиз-контрол с функция за спазване на ограниченията на скоростта и система за следене на мъртвите зони.
Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 5008
0 от 500