IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Роудстърът Mercedes-AMG GT изненада с данните си

Двете модификации се оказаха по-мощни от очакването

Роудстърът Mercedes-AMG GT изненада с данните си

Още преди месец Mercedes обяви, че по време на автосалона в Париж ще представи открити версии на суперколата си AMG GT. Презентацията на двете модификации - Mercedes-AMG GT Roadster и GT C Roadster, се състояха на отделно мероприятие във френската столица, като автомобилите изненадаха с редица технически решения.
Роудстърът Mercedes-AMG GT изненада с данните си
Двата автомобила са създадени на базата на купетата купе GT/GT S, но се отличават значително от тях. Някои от технолоигиите при двата роудстъра са взаимствани директно от пистовата модификация Mercedes-AMG GT R.

В компанията са решили да оборудват роудстърите с мек покрив, който се смъква или прибира за 11 секунди при скорост до 50 км/ч. Покривът може да бъде в 3 цвята – червен, черен или бежов. Това обаче е несъществена дреболия в сравнение с техническите характеристики на модела.

Откритите модификации са получили 4,0-литровия би-турбо V8 двигател от стандартния GT, но неговата мощност е променена. Базовият роудстър развива 476 к.с. срещу 462 к.с. при купето, а версията C разполага с 557 к.с. и превъзхожда с 47 к.с. купето GT S. Топ-вариантът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди (с 0,3 секунди по-бързо от стандартния роудстър), а максималната скорост е 316 км/ч.
Роудстърът Mercedes-AMG GT изненада с данните си
Версияга  Mercedes-AMG GT C Roadster е най-близо до пистовия GT R в сравнение с останалите модели от семейството. Задната част на автомобила е по-широка с 57 мм. Освен това откритият вариант е получил пълноуправляемо шаси, електронен диференциал, както и специални настройки на 7-степенната роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Има и състезателен режим на придвижване.

Продажбите на модела ще стартират в началото на 2017 г., като предстои цените да бъдат обявени.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-amg gt
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Кодошо ( преди 7 години )
    Дошко пак е изпаднал в Мерцедес-абстиненция! И естествено на шкембе-чесън-прокиснала бира го избива. Ха ха ха!
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Удри шкембе с чесън, 5 филии хлаяб и 2 бири, и се кефи на немско-китайската промишленост!И да не забравиш волумето на мах да го туриш, като почне песента на Азис или Софи Маринова. А ако е Милко Кавалджиев, направо издънваш *** от кеф. Чалгарчета сте германофилчетата и това е неоспорим факт. Стига само да погледнеш паркинга на която и да е чалготека и да се увериш, че освен немски коли там друго няма. Немско + чалга + малоумие + шкембе чорба = симбиозаФАКТ!!!
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Щом под статия за немска бегачка и премиум се обсъжда Хонда и Сивик, значи Хонда също са бегачки и премиум автомобили. Иначе няма как да си обясня комплексите на деградиралия немски фен, който все за Дошо и за Хонда говори. А за Тойота нещо да кажеш бе немски дизелджио? Кажи нещо, защото Тойота също са премиум и са класи над немските недоразумения.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Силует на тъпир има, а предната решетка е с много едра решетка и ще могат павета да влизат при радиатора за по-добро охлаждане. Иначе заглавието е вярно, че изненадва с данните си. Толкова слаби, че все още не може да се доближи до японските бегачки. Двуместна бангия с меко казано отвратителна визия с уж голям двигател 8-мак, а ускорението слабо, слабо. Годзилката ще си го хапне сладко, сладко, въпреки, че е с 4 места. Ама толкова си могат швабетата. А цените не са ги обявили, защото ги е срам.
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тая Хонда не беше ли с мотор от Фиат? Не от Астра!Този роудстер е великолепен!
  • #3
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ориза увехна
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Р ( преди 7 години )
    *** мамата!!!!
  • #1
    21 rate up comment 15 rate down comment
    доGolv4TDI ( преди 7 години )
    Доше,от първият модел.до момента в Порше пият само шампаско!А ти можеш да пиеш една студена вода за стария Сивик с двигател на още по-стара Астра!