IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи бъдещото X2

Кросовърът с предно предаване ще излезе на пазара през 2018 г.

BMW представи бъдещото X2

Германският производител BMW представи предвестник на нов компактен кросовър. Прототипът е получил името X2, като дебютира в рамките на автосалона в Париж.
BMW представи бъдещото X2
"BMW Concept X2 е автомобил за активни хора, които търсят връзката между радостта и функцията - обяви главният дизайнер на BMW Group - Адриан ван Хойдонк. - Концепцията представя нова, вълнуваща визия на марката BMW в компактния сегмент."

Засега технически подробности за автомобила не се съобщават. Според неофициална информация дължината на X2 е 4439 мм, широчината достига 1821 мм, а височината - 1598 мм. Това означава, че новият модел на дължина и широчина е идентичен с този на новото поколение на X1, но е по-нисък от него с 14 мм.
BMW представи бъдещото X2
Серийното BMW X2 ще стане вторият модел на германската марка, изграден на платформата с предно предаване UKL. Това шаси се използва и за моделите MINI (ще се появи и на следващото поколение на Countryman), а също така и при X1 и 2-Series Active Tourer. Производството на модела ще стартира през 2108 г., като той ще се предлага с 2,0-литров бензинов турбо-мотор със 191 к.с., а също така и с 2,0-литрови дизели, развиващи 150, 190 и 230 к.с.
BMW представи бъдещото X2
Клиентът ще може да избира между 6-степенни механична и автоматична скоростни кутии. Като опция ще се предлага и система за задвижване на четирите колела. Предвижда се и М-версия с 2,0-литров бензинов турбомотор с 300 к.с.

Снимки: BMW

Тагове: bmw x2
0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Чети първо и тогава ми отговаряй!Не случайно съм написал:...колите от премиум класа, които са масово в аварийната лента и чакат пътна помощ с включени аварийни.Посочил съм от кой клас, а не ги смятам общо. От немския премиум клас. Кавичките да не си помислиш, че и те са случайни! Премиум са само в цената. Нищо друго не им е премиум на тези бараки. Аз ги виждам само в дясната лента с включени аварийни и не знам какво има. Приятелят ти е по-запознат с това, защото на него се обаждат.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Живея в Мюнхен. Имам 2-*** приятели, които работят в БМВ. Единият е инженер, а другият шеф на отдел по програмиране на системите в завода. На сравнително високи длъжности в йерархията на фирмата са и двамата не карат БМВ. Заплатите им са 5-цифрени и могат да си вземат всяко едно БМВ с 35% по-ниска цена, а обслужването във фирмените сервизи им е с 50% по-ниско. Нищо не казват за фирмата, въпреки това, че съм ги питал многократно. Просто нямат право, но показателно е, че карат коли от други марки.
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Напротив евтините марки най-много аварират, може би тази илюзия идва от това, че са много по-масови а и доста от тях са на доста годинки, без значение дали са японски, френски, италиански или немски. Човека каза на десет аварирали се пада един премиум. На 10 премиума 9 ще са БМВ. Под аварирали имайте предвид и технически проблем и катастрофа. Това поне каза човека от пътна помощ. И човека каза също, че като визия най-много харесвал БМВ, но от дългогодишния си опит, никога нямало да си купи БМВ.
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От немската света троица всичките им са един дол дренки колите. Непрекъснато пътувам у нас и в чужбина и ги виждам, че това са колите от премиум класа, които са масово в аварийната лента и чакат пътна помощ с включени аварийни. Не зная дали БМВ са водещи от трите марки в авариите на пътя, но факт е, че немското не предлага качеството от едно време. От масовите коли ФВ, Пежо/Ситроен и Форд съм забелязал, че са по-често в аварийната лента. Чат-пат Фиат и Рено се виждат, но много рядко.
  • #12
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не знам пичове обаче снощи бяхме голяма компания в кръчма и се запознах с човек, който от 20 години работи в пътна помощ. Изтеглят аварирали коли на пътя. И каза, че най-авариращите коли от премиум класа са БМВ. Нови стари нон стоп аварират или катастрофират. Масово при катастрофиралите обяснението на водчите било, както си карам нормално, по незнайни причини колата поднесе и се завъртя. Та той каза, че Мерцедес и Ауди много много по-рядко аварирали и никога не е чул да са поднесли.
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много е зле!!!А тези кюнци отзад за какво са? Толкова са грозни, че няма накъде. С тези анемични мотори с които ще се предлага е просто смешно да правят такива декорации. Да оставят по-добре кюнците за кюмбето на село и да сложат нормална изпускателна система като за автомобил от нисък клас с посредствени възможности! Този път техни ли ще са двигателите или пак ще ги купуват от Пежо-Ситроен? Иначе немски премиум се водят...
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В задницата е просто Алфа Ромео
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    USA ( преди 7 години )
    Ako tazi predna bronq q napasnat kum novata petica shte e dosta gotina
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Твърде много прилича ха INFINITI.Силуета е еднакъв,а задницата е от QX SPOTR INSPIRATION.
  • #7
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Аудифен ( преди 7 години )
    Красота!