IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Opel преминава 500 км. с едно зареждане

Ampera-e разполага с 204 к.с., дебютира в Париж

Електрическият Opel преминава 500 км. с едно зареждане

Германската компания Opel е на път да се превърне в сериозен играч в сегмента на електрическите автомобили. Неин основен коз ще бъде моделът Ampera-e, който предлага водещ в сегмента автономен пробег. Машината, която е базирана на американския Chevrolet Bolt, дебютира на автосалона в Париж.
Електрическият Opel преминава 500 км. с едно зареждане
Opel Ampera-e може да измине цели 500 км. с едно зареждане на батериите, което е с около 200 км. повече от предлагания от BMW i3 пробег, както и със 100 км. над от автономията на новото Renault Zoe, което също дебютира в Париж.

Посоченият пробег на Ampera-e е измерен по все още действащата европейска програма NEDC. Както е известно цикълът е неточен и ще бъде сменен с нов - WLTP, още през 2017 година. Opel бе сред първите компании, които започнаха да обявяват данните за разхода според по-точния WLTP, като сега направиха това и с електрическата Ampera-e.

Както самите производители обявяват, реалният пробег с едно зареждане на Ampera-e е около 380 км. Автономията е достатъчно както за градско, така и за извънградско използване, което превръща електрическата кола в доста смислен и функционален автомобил. Ampera-e има салон с 5 места и просторен багажник (точни параметри все още не са обявени).

Електрическият Opel използва двигател с мощност 204 к.с. и 360 Нм. Той черпи енергия от батерия с капацитет 60 кВтч, която е интегрирана в пода на машината. Ускорението от 0 до 50 км/час става за 3,2 сек, а това от 80 до 100 км/час - за 4,5 сек. Максималната скорост на движение е 150 км/час.

Все още не ясно кога Ampera-e ще стъпи на пазара. Най-вероятно обаче това ще стане догодина, когато ще бъдат изнесени и цените.

Интервю с главният изпълнителен директор на Opel Карл-Томас Нойман от салона в Париж вижте в Bloomberg TV Bulgaria

Тагове: opel ampera-e
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    а какво им е на батериите на самсунг че нещо не мога да се сетя? вярно е че от японските батерии по-добри няма но от корейските дали са лг или самсунг е все тая според мен. горе-долу са на едно ниво. не са лоши, по-евтини са, но са далеч от японското качество.
  • #5
    5 rate up comment 8 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    0-100км.ч е 7 секунди...Колата е супер но реално е направена от LG а не от GM. И ще се произваждат под 50к бройки годишно (под 10к ще са за Европа).Май ще се чака за Тесла М3 или ще се купува Leaf или Zoe.... :)
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    rez ( преди 7 години )
    добре че батеррите не са на Samsung SDI
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много неточности и лошо скалъпена статия. Иначе браво Шевролет/Опел за електрическите коли. Там е истината, както и в хибридите. А колкото до ускорението от 0 до 50 км/ч не е нещо впечатляващо. Само за сравнение Приус 3 е прави тази дисциплина за 2,9 сек. До 60 км/ч в града засрамва много по-мощни автомобили. След 60 обаче ниската мощност си казва думата и ускорението намалява. Все пак това не са коли за състезания, а за икономия.Аз лично ще си взема електричка,когато автономията стане над 500км
  • #2
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Правилният път ( преди 7 години )
    Браво на Опел!
  • #1
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Германската компания Opel " ? От кога Опел е германска компания? Много странни ускорения от 0-50км.ч. и жт 80-100км.ч. !?!!?! А от 0-100км.ч.? Поне да бяха написали от 50-80км.ч. ускорението и ние щяхме да си го сметнем сами.