IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM обяви нов крал на дизела в САЩ

Концернът пуска два пикапа с 6,6-литров V8

GM обяви нов крал на дизела в САЩ

Във времето, в което експертите в Европа вече масово предричат края на дизела, Америка се готви да посрещне един нов автомобил, задвижван с такова гориво. Концернът General Motors анонсира пускането на пазара на модернизирана версия на мощния си 6,6-литров дизелов V8.
GM обяви нов крал на дизела в САЩ
Официално технически характеристики за обновения дизелов мотор Duramax не се съобщават, но интернет-изданието GM Authority се добра до вътрешна информация. Според нея при новите версии на пикапите Chevrolet Silverado и GMC Sierra, моделна година 2017, мощността на дизеловия V8 агрегат ще бъде увеличена от сегашните 397 к.с. на 445 к.с.

Това е рекорд за американски автомобили, тъй като е с 5 к.с. повече от показателите на 6,7-литровия дизелов V8, поставян на моделите на Ford. Агрегатът на GM обаче отстъпва като въртящ момент на конкурента си. Моторът Duramax V8 развива 1234 Нм, докато агрегатът на Ford разполага с 1254 к.с.

Другите масови американски дизелови двигатели са далеч по-слаби. Поставяният на пикапа Ram (производство на компанията Dodge) 6,7-литров Cummins развива 385 к.с. и 1173 Нм. Друг от конкурентите – Nissan Titan, разчита на 5,0-литров V8 Cummins с 310 к.с. и 752 Нм, докато Toyota Tundra изобщо не се предлага с дизелов мотор.

Снимка: GM

Тагове: general motors
0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Първо не е вярно че ВАГ не вадели големи дизели. Спортното Кю7 е с огромен дизелов двигател, колите им на Льо Ман също, няма да споменавам камионите Скания, които произвеждат също ВАГ, толкова по въпроса. А сега на оня където е писал, че американците търсели само 6 и 8 цилиндрови двигатели да му кажа да спре да вярва във феята на зъбчетата. В САЩ най-продаваната кола е Тойота Корола, най-продавания Мустанг е четирицилиндровия и т.н... да не изброявам.
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    USA ( преди 7 години )
    Ako v tazi p r o p a d n a l a bULGARIA mojeh da si pozvolq neshto podobno...
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Alien ( преди 7 години )
    Pick Up TRUCK e chast ot Americanskia bit i kultura i imat mnogofunktzionalno prilozhenie.Masovo gi izpolzvat i NATIVE AMERICAN-indianskite plemena , v Canada ,Australia.A litzemerieto e s proizhod ot snobska Europe!
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    JEEP ( преди 7 години )
    До номер 1 - въобще не е за бали сено тоя трък, в Щатите с големите тръкове се дърпа - големи лодки, големи каравани..
  • #16
    16 rate up comment 1 rate down comment
    O sancta simplicitas ( преди 7 години )
    Ама разбира се бе! Тия направо димят в космоса, за какво им е контрол на вредните емисии на Земята?Няма по-лицемерно образувание от САЩ!
  • #15
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Das Auto ( преди 7 години )
    Да, тези 6.6 литра ДИЗЕЛОВИ камионетки изпускат от ауспусите си само миризми на теменужки и кристално пречистен планински въздух.Ех тия хамериканщини бе!
  • #14
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А всички ние сме го "доказали", като всеки ден по улиците виждаме *** с аудита и vw-гени, които уж са нови ама димят, като прогнил кюнец на селска печка.Тия глупоси за чистите им дизели ги сърбаха в САЩ и сега ги съдят всички, дори и сенатори. САЩ е най-великата демокрация в света, която е критична и съди собствените си политици, военни и фирми, когато са престъпили закона, а вие сте хора с комплекси, които се чудят как да си вдигнат акциите, а мозък за 5 ст. нямате.Ай реви в ъгъла пак!
  • #13
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    НЕ са доказали американски проучвания, че на ваг *** са по-чисти.Просто платено поръчково "изследване" от "НПО". Знаеш ли какво е НПО? Това са платени организации, които манипулират общественото мнение на стадото идЕоти, като тебе. ТОва се прави от поне 50 години по света, а от 20-тина и в България.Официалните служби на САЩ и ЕС и т.н. доказаха от 40 до 80 пъти по-високи емисии на двигателите на ВАГ и то не на 1-2, а на всичките им дизелови почти. Не ми обяснявай глупости ***.
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тоя камион изхвърля 0.89г CO2 na 100км супер екологичен е :)
  • #11
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До "писателя&qu ( преди 7 години )
    Ако по-малко пишеше глУпости по форумите и отделяше повече време да четеш,щеше да научиш,че точно проучване на американците доказа,че "ВАГ ***" са с най-чистите дизелови двигатели. А на последно място са Рено и *** на ФСА.