IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хот-хечът на Hyundai придобива форма

В основата му ще бъде концептуалния RN30

Хот-хечът на Hyundai придобива форма

Hyundai и нейното спортно подразделение N започнаха да повдигат покривалото на бъдещия спортен хечбек на корейския производител. Машината ще бъде представена като концептуален модел по време на предстоящото автомобилно изложение в Париж.
Хот-хечът на Hyundai придобива форма
Моделът ще носи името RN30, като е създаден под зоркото наблюдение на бившия главен инженер на BMW M GmbH – Алберт Бирман, който след като напусна баварците, пое ръководството на отдела за силови агрегати на концерна Hyundai Kia.

До момента Hyundai показа няколко концепта с подобни названия - RM14, RM15 и RM16. Всички те бяха експериментални машини, в чиято основа бе купето Veloster, като основната им идея е да демонстрират спортните амбиции на корейския производител. А крайният вариант ще бъде именно бъдещият сериен хот-хеч.

По думите на Бирман, цитират от Autocar, хот-хечът ще може да развива скорост от 250 км/ч, като на първо време ще се предлага единствено с механична трансмисия.
Автомобилът ще трябва да се превърне в конкурент на Volkswagen Golf GTI, като ще бъде оборудван с 2,0-литров турбо-мотор с 4 цилиндъра, развиващ мощност от 250 к.с.. По-късно ще излезе и версия с автоматична трансмисия.

Моделът на Hyundai ще получи и пакет за каране на писта, който ще демонстрира нова изпускателна система и електронна блокировка на диференциала. Не се изключва и възможността за поставяне на система за задвижване на четирите колела.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: hyundai i30
0 от 500