IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще предложи и по-малък електромобил

Новият модел ще използва платформата на Renault Zoe

Nissan ще предложи и по-малък електромобил

Nissan разработва малък електромобил, който ще се разположи под модела Leaf в гамата на марката. Това съобщи шефът на подразделението за разработка на екологични модели към японската марка Гарет Дансмор, цитиран от изданието Autocar.
Nissan ще предложи и по-малък електромобил
„Като цяло ние сме инвестирали в разработката на електрически машини, включително и Leaf, над 5,4 млрд. долара. Затова искаме да предложим различни видове автомобили, които да отговарят на съответното търсене от страна на клиентите. В Европа на всяка цена трябва да се появи хечбек от сегмент В, а също така и електрически кросовъри”, коментира Дансмор.

Според информациите малкият електромобил на Nissan ще използва платформата и силовия агрегат на Renault Zoe. Френският хечбек е оборудван с 95-киловатов електромотор и литиево-йонни батерии с капацитет 22 кВт/ч, които осигуряват пробег от 210 км. с едно зареждане.

В Nissan все още не са взели крайно решение какво ще представляват електрическите им кросовъри. Едната възможност е пускането на пазара на версии на Qashqai и Juke, задвижвани на ток, а другата – създаването на напълно нов модел, който ще се предлага само с електрически мотор. Във всички случаи подобен автомобил трябва да се появи не по-късно от 2020 г.

Снимка: Nissan
 

Тагове: nissan leaf renault zoe
0 от 500