IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

NYPD смени триколките със Smart

Компактният модел влезе в редиците на полицията на Ню Йорк

NYPD смени триколките със Smart

Полицейското управление на Ню Йорк (New York City Police Department / NYPD) ще използва една от най-компактните коли на пазара - Smart ForTwo, се казва в официално съобщение, разпространено във FaceBook страницата на департамента.
NYPD смени триколките със Smart
Двуместният модел на няма да заменя мощните машини на органите на реда. Полицейските Smart ForTwo ще се използват за патрулиране в тесни улици, както и за обслужване на адреси. Сега местната полиция използва за тази цел примитивни трилоки, които не разполагат дори с климатик.

Полицията е избрала именно Smart ForTwo, тъй като моделът предлага завидни маневреност, компактни габарити и просторен салон, се казва информацията.
NYPD смени триколките със Smart
Управлението вече има на разположение 100 екземпляра от модела, като предстои да бъдат доставени още 250. Автопаркът на NYPD включва над 9000 автомобила.

Новият Smart ForTwo използва една и съща база с Renault Twingo. Двигателят е с обем 0,9 литра и има три цилиндъра, като за полицейските автомобили е избрана неговата по-мощна версия с 90 к.с. и 135 Нм. Задвижването е към задните колела, а радиусът на завой е само 8.65 м.
NYPD смени триколките със Smart

0 от 500