IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързата Honda задмина Bugatti и Hennessey

Моделът с 660 куб. двигател успя да развие скорост от 428,1 км/ч

Най-бързата Honda задмина Bugatti и Hennessey

Специално създаденият автомобил Honda S-Dream успя да подобри постиженията на хиперколите Hennessey Venom GT и Bugatti Veyron Super Sport, които през последните години се борят за званието най-бърз сериен автомобил на планетата.
Най-бързата Honda задмина Bugatti и Hennessey
За разлика от тях, Honda S-Dream не е серийна машина, а е построена от 16 инженери на японската компания именно с цел поставянето на световен рекорд за скорост. Опитът за него бе направен в края на миналата седмица на соленото езеро Боневил в САЩ.

Официалният резултат на екипа на Honda е 261,875 мили в час (почти 418,4 км/ч) на дистанция от 1 км и 261,966 мили в час (421,59 км/ч) на дистанция от 1 миля.

Машината дори е успяла да развие 266 мили (428,1 км/ч), но нейният пилот не е успял да повтори това при придвижването обратно. А изискванията за скоростни рекорди на Международната автомобилна федерция изискват точно това.
Най-бързата Honda задмина Bugatti и Hennessey
За направата на автомобила е използван двигателят от мини-роудстъра Honda S600, който в серийната си версия развива едва 64 к.с. Инженерите на екипа са модернизирали агрегата, като в крайна сметка скромният 3-цилиндров мотор с обем 660 куб. см е успял да развие мощност от 200 к.с.

Снимки: Honda

Тагове: honda s-dream
0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    krume ( преди 6 години )
    няма спор Японците са номер 1 а за HONDA и TOYOTA ако рпшат да направят нещто европейците нямат никакав шанс
  • #22
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Вдигнала 400 с напилено половин литрово двигателче и попътен вятър, върху гуми от велосипед с корпус от някакъв фиброкартон. На тоя вътре в това му се е съкратил живота на половина.
  • #21
    1 rate up comment 3 rate down comment
    D[V01D] ( преди 7 години )
    да направят нещо смислено като нов рекорд или поне опит за конглокенция на Bloodhound-a с тази форма, вместо разпилено ретро моторче за еднократна употреба. ВАГенистите също да ме прощават, ама от друга страна какво, толкова лошо има, че тази машина все пак се състезава в отделен клас, категория и каквото още отделно се сетите и си екстра там. Например и Ариел Атом няма общо с Вейрон/Широн, но им прави страшна конглокенция в някои отношения. Сравнението е ябълки с картофи за шоу на масите...
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    D[V01D] ( преди 7 години )
    Кефи ме как плебейската маса тук се дърпа кой бил по-по-най при положение, че си личи от километри как от Аутомедия са написали статията толкова провокативно, че лапнишараните да се дърлят отново в поредната тема японско с/у немско. Не знам дали забелязахте, че това нещо е машина, която има повече общо с машини като тази: https://en.wikipedia.org/wiki/Bloodhound_SSC , отколкото с Вейрон. Да ме прощават хондаджийте, проекта е изгъзица и чесане на инженерна краста. Поне да се бяха опитали...
  • #19
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз ли бъркам, *** ли бърка, но Bugatti Veyron Super Sport развива 431 км/ч!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Все си мисля, че 431 е повече от 428!?!?!?!Пък вие си пишете глупостите колкото щете!
  • #18
    16 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    Интересно,че в специализираните издания се казва ,че колата е спечелила в определен клас-(Category-A Group-1 Class-4),и никъде няма сравнения с други марки или модели.Тук обаче,за да има противопоставяне се сравнява.И после се обиждаме,че не сме нация от хейтъри !
  • #17
    20 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 7 години )
    Сравнението с Бугати го правят от Аутомедия за да се предизвика поредната престрелка между фенове на японските и немските коли. Иначе 2те коли нямат нищо общо Хондата е правена с цел да се направи рекорд с малолитражен двигател, а не да се бори с Вейрона. Ама като чета коментарите явно от сайта са си постигнали целта :-/
  • #16
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само напълно откачен човек, може да сравнява това с Вейрон. Вейрона е лукс, класа и технологии, другото е лагерна количка, която вероятно при скорост над 50км. в час не може да завива, защото ако завие ще се преобърне. сложили са 600 кубика мотор напилен на макс. Вероятно ако мине 10 километра ще гръмне. облекли цялото това недоразумение в картон и вече имат картонен варел 50 кила с двигател 200 коня. Дори не се разбира това мотор ли е или автомобил? на две или на 4 колела е? Вместо да си бяха губили времето с тази пародия, да бяха взели един Вейрон да го напилят до 3000 коня, да вдигнат 500км.ч. си да си начешат крастата. И поне щяха да карат кола а не някакво лошо подобие на кръстоска между мотоциклет и драгстер.
  • #15
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    как това нещо може да се нарече автомобил и да се сравнява с Ваерон ?по какъв критерий точно - само по скорост
  • #14
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Японците са много големи, мачкат наред. Нищо че не е сериен с 0.6 кубика размазаха 8000 кубика. Има ли база за сравнение, не не просто най-великите.