IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци хакнаха системите на Tesla Model S

Производителят на електромобилите е взел мерки за отстраняване на слабостите в софтуера

Китайци хакнаха системите на Tesla Model S

Китайци хакнаха системите на Tesla Model S
Снимка: Ройтерс

Китайски екип по сигурност успешно хакна Tesla Model S и демонстрира част от слабостите на системата ѝ за сигурност, предава CNBC.

Хакерите показаха, че могат да управляват превозното средство дистанционно, независимо дали то е паркирано или е в движение, предава агенцията.

Екипът Keen Security на китайската компания Tencent е уведомил Tesla за намесата, а американският производител на електромобили е изготвил актуализация, с която да запълни празнините в защитата през тази седмица.

За да се осъществи хакването, са били нужни няколко неща, разбира се. Шофьорът е трябвало да бъде свързан към "заразен с вирус" хотспот за безжичен интернет, а след това да използва онлайн браузър. Именно по този начин хакерите са успели да получат достъп до системите на Tesla.

Екипът съветва собствениците на Tesla да се уверят, че са получили най-новата версия на въпросния софтуер.

Автомобилите на американския технологичен концерн със сигурност не са единствените, които могат да бъдат хакнати.

Така например Chrysler бе принудена да изтегли 1,4 млн. автомобила в началото на 2015 г., след като друг екип успя да хакне и да контролира дистанционно нейно превозно средство. И докато Tesla обнови веднага софтуера си, който е достъпен онлайн, собствениците на проблемния модел на Chrysler трябваше да се свържат с компанията, за да получат USB, на което е качен ъпдейтът.

Още технологични новини - в Investor.bg

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    все пак остава с най нисък % кражби спрямо бройките които са продали и Тесла сравнително бързо след това им дава нови, докато другите производители бавят и не обезщетяват